G7. Foto Shutterstock

G7. Foto Shutterstock

Uncategorized

Ministers G7 ontmoeten elkaar opnieuw na twee jaar

Wijnand Meeus

De ministers van de G7-landen ontmoeten elkaar maandag voor het eerst in twee jaar in Londen. Onder meer de terugtrekking van de troepen in Afghanistan, het Iraanse nucleaire programma en het post-brexit-handelsakkoord liggen op tafel.

De G7 is een organisatie van zeven vooraanstaande industrielanden in de wereld. Groot-Brittannië zal de ministers van  Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japen en de Verenigde Staten ontvangen in de hoofdstad. Ook leden van de Europese Unie zijn aanwezig. Daarnaast werden vertegenwoordigers van Australië, India, Zuid-Korea, Zuid-Afrika en de voorzitter van de Vereniging van Zuidoost-Aziatische landen uitgenodigd als gasten.

Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken liet weten dat de ministers het ook zullen hebben over het opvoeren van het onderwijs voor meisjes en de werkgelegenheid van vrouwen in de nasleep van de coronapandemie. Daarnaast ondertekenen ze enkele nieuwe globale doelstellingen om tegen2026 zo’n 40 miljoen meisjes uit de lage- en middeninkomenslanden extra op school te krijgen en 20 miljoen meisjes extra te leren lezen voor ze 10 jaar oud zijn.

De G7 zal ook een fonds van 15 miljard dollar opzetten om de komende twee jaar te investeren aan ontwikkelingslanden. De face-to-face-ontmoeting vindt plaats in de aanloop naar de G7-top die in juni in het Britse kuststadje Cornwall plaatsvindt.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

1 gedachte over “Ministers G7 ontmoeten elkaar opnieuw na twee jaar”

  1. Daar gaat-ie-weer, de G7. Drie EU-lidstaten (Duitsland, Frankrijk en Italië), Brexiteers Verenigd-Koninkrijk, Canada (alwaar de Britse Queen staatshoofd is) en natuurlijk de USA en Japan. Allemaal landen die niet verder uit elkaar kunnen liggen qua cultuur en mentaliteit, hoe die het over de te bespreken onderwerpen eens moeten worden? Rijke 7 landen? Forget it! Waarom moeten er honderden miljarden naar Italië voor “corona noodhulp”, het is toch een rijk land? Hetgeen weer eens de onzin, nutteloosheid en waanzin van de EU aantoont. Ook Frankrijk krijgt geld, heel véél geld. Als toppunt hangt de EU-vlag er ook bij, sinds wanneer is de Europese Unie een land, of denken de Brusselse bobo’s dat ze de buit (één groot Europa) al binnen hebben?

Plaats een reactie

Delen