School in Malawi (ter illustratie)

Uncategorized

Moslims geven kerk in Malawi 21 dagen om te vertrekken

Sonja Dahlmans

In het district Machinga, Malawi hebben moslims een rooms-katholieke parochie 21 dagen gegeven om te vertrekken. Zij claimen dat het hun gebied is.

Het conflict zou zijn begonnen naar aanleiding van de weigering van de rooms-katholieke school om het dragen van een hoofddoek op de basisschool toe te laten. Het gaat om christelijke scholen, onder andere rooms-katholieke, waar islamitische kinderen ook onderwijs krijgen. Een woordvoerder van de moslims zegt: “Wij zullen alle middelen inzetten om de kerk te dwingen hun parochie te verplaatsen. Zeker wanneer zij weigeren te buigen voor onze eisen.”

In een brief aan de parochie priester staat ook nog geschreven dat de beperking op het dragen van de hoofddoek discriminerend en schandalig is, omdat het merendeel van de inwoners van Machinga moslim is. Malawi is een overwegend christelijk land. Ruim 80% van de bevolking hoort bij een christelijke denominatie. Het district Machinga echter heeft een overwegend, 64%, islamitische bevolking.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

8 gedachten over “Moslims geven kerk in Malawi 21 dagen om te vertrekken”

  1. Hier leer je de echte islam kennen. Hoe naïef zijn de leiders van de katholieke Kerk soms als ze het hebben over de islam, of als ze omgaan met sommige moslimvertegenwoordigers.

  2. Zo zit de islam inderdaad in elkaar! Zolang ze in de minderheid zijn, matigen ze hun eisen. Eenmaal dat ze de meerderheid vormen, worden ze intolerant t.o.v. niet-moslims, die dan niet anders kunnen dan ook moslim worden, willen ze niet gediscrimineerd, benadeeld en zelfs vermoord worden. Om welke andere reden dan uit schrik zou je anders wel aanhanger worden van zo een intolerante en aggressieve godsdienst ??

  3. Waar zijn de Palestijnen en hun betogers nu? Waar is Almaci, Erdogan, Somers, Gatz, Anciaux, Conner, Lachaert, El Kouakibi, de premier, Merkel, de EU, Biden…en de andere woke en consoorten nu om hun verontwaardiging uit te spreken? Of gaat het “maar” over Christenen, zoals de “Joden” die maar Joden waren voor unia in de pro niet toegelaten niet corona veilige Palestijnse betogingen in onze steden? Altijd 2 maten en 2 gewichten, en als het daarenboven over de islam gaat, zijn geen compromissen mogelijk…het is hun “cultuur”.

  4. laat ons die redenering doortrekken : de kristenen uit malawi naar europa , en de moslims uit europa binnen 21 dagen naar mallawi ( het mag ook aoudi arabie of iran zijn ).

  5. Niet alleen de kerk maar ook onze politiekers en hun NGO achterban. Ga zoals ik maar eens een paar maanden daar werken dan weet je genoeg. En maar verder deze ARME Afrikaanse illegale VLUCHTELINGEN binnenhalen. Nog een paar jaar en hier gaat hun “indoctrinatie” er niet meer op de zachte manier van vandaag gebeuren maar op diezelfde onmenselijke manier als ginder. Maar slaap maar verder Europees volk, de gevolgen zijn voor jullie. Ik ben gelukkig weg.

Plaats een reactie

Delen