Abou Jahjah weet nog niet of Hamas-aanval misdaad tegen menselijkheid was

Dyab Abou Jahjah. Photonews

Uncategorized

MR-voorzitter Bouchez noemt verbod op dividenden “slecht goed idee”

Anton Schelfaut

Volgens MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez is het voorstel van PS en Vooruit om dividenden te blokkeren een “slecht goed idee”. Dat heeft hij zaterdag gezegd tijdens een virtuele partijbijeenkomst naar aanleiding van 1 mei. “Dat is niet redelijk. Dat is echt een populistisch idee”, aldus Bouchez.

De Franstalige liberalen zullen zich verzetten tegen het voorstel van de socialistische partijen. Die dreigen ermee de dividenduitkeringen te blokkeren als werknemers in sectoren die een goed jaar achter de rug hebben, niets meer kunnen krijgen dan 0,4 procent loonopslag bovenop de index.

“Het is gemakkelijk om tegen de mensen te zeggen dat er geen dividenden zullen zijn. Iedereen geeft applaus want ze zeggen dat het om de multinationals en de superrijken gaat. Weet u dat een van de grote ontvangers van dividenden de Belgische staat is?”, aldus Georges-Louis Bouchez.

“Gaan we aan de staat zeggen: geen dividenden meer bij Proximus en Belfius?”, vervolgde de MR-voorzitter, die benadrukte dat uit dividenden ook belastinginkomsten voortvloeien. “De staat zou zichzelf honderden miljoenen euro ontzeggen indien we die maatregel zouden toepassen en honderden miljoenen minder voor de sociale zekerheid en voor de openbare diensten.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

3 gedachten over “MR-voorzitter Bouchez noemt verbod op dividenden “slecht goed idee””

  1. wat zou het resultaat zijn : de kleine spaarder , die naar aandelen gevlucht is omdat anders zijn spaargeld helemaal niets meer opbrengt , word hier ook gepluimd . En de grote aandeelhouders zullen via interne facturatie , consultfacturen en andere truken het geld wel opstrijken . socialisme van de 21 ste eeuw : steel van de armen en verdeel het onder de rijken .

  2. De socialisten die bazelen maar wat. Frustratie omdat hun looneis (wat anders kunnen de syndikaten nog eisen) gefaald heeft. Begrijpen zij dan niet dat het moment daartoe niet geschikt is en dat wij door steeds maar diezelfde syndicale prietpraat van “meer loon, minder werk” wij onze eigen welvaart te graaien leggen aan de Chinezen en andere Aziatische landen? Syndicaten hebben in het verleden prachtwerk geleverd. We moeten dat eerlijk bekennen, maar in werkelijkheid zijn die organisaties totaal voorbijgestreefd. Ze weigeren zelfs enige verantwoordelijkheid te nemen en hebben niet eens een rechtspersoonlijkheid. Hoe kan dat in de 21e eeuw?

Plaats een reactie

Delen