Grondwettelijk Hof verwerpt beroep van N-VA tegen federale regeling artsenquota

Minister van Volksgezondheid Vandenbroucke. Photonews

Uncategorized

N-VA eist dat federale regering verbod op plexischermen opheft

Anton Schelfaut

De N-VA eist dat de federale regering snel duidelijkheid verschaft en het verbod op plexischermen op horecaterrassen per direct opheft. Kamerfractievoorzitter Peter De Roover (N-VA) noemt het verbod “een slag in het gezicht van talloze horecaondernemers”.

Eén dag voor de heropening van de horecaterrassen was er nog steeds onduidelijkheid over het gebruik van plexischermen tussen de tafels. Op die manier kunnen ze dichter tegen elkaar geplaatst worden. Volgens het protocol dat verspreid werd onder de horecazaken is dat toegelaten. Het ministerieel besluit impliceert echter van niet. Door de verminderde luchtcirculatie zou het risico op besmetting immers groter zijn bij gesloten terrassen, zo stelde minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld).

“Complete verwarring”

“Al maanden worden plexischermen in de winkel aan de kassa, in vergaderzalen op het werk, gebruikt om contact tussen mensen relatief veilig te laten verlopen. Als de federale regering nu stelt dat deze plexischermen niet voldoende beschermen buiten, hoe kunnen deze dan beschermen binnen, waar de luchtcirculatie nog veel minder is dan op een overdekt terras”, vraagt Kamerfractievoorzitter Peter De Roover zich af.

“De federale regering zorgt hier voor complete verwarring, door mondelinge communicatie en met elkaar botsende Ministeriële Besluiten, protocollen, websites van de FOD economie en FAQ’s. Terecht stuit dit op compleet onbegrip bij het brede publiek in het algemeen en de getroffen horecauitbaters in het bijzonder.”

“De federale regering opent hier de doos van Pandora. Want als het gebruik van deze schermen niet voldoende zou beschermen buiten, dan moet ook het gebruik van deze schermen binnen herbekeken worden. Bovendien heerst nu verwarring bij de horecamensen die al zo geteisterd worden. Wij eisen dan ook dat de regering snel duidelijkheid verschaft en die kan er alleen in bestaan het verbod op plexiglazen op te heffen”, besluit De Roover.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

2 gedachten over “N-VA eist dat federale regering verbod op plexischermen opheft”

Plaats een reactie

Delen