Uncategorized

Nationale Veiligheidsraad vergadert op 20 mei over cyberstrategie

Wannes Neukermans

De Nationale Veiligheidsraad zal op 20 mei over een bijgewerkte cyberstrategie samenzitten. Dat doen ze na de grootschalige cyberaanval eerder deze week. Verschillende overheidsdiensten werden het slachtoffer van de aanval. De Croo bevestigde de vergadering in de Kamer.

Een cyberaanval op het netwerk van internetprovider Belnet legde dinsdag ruim 200 overheidsdiensten, onderzoekscentra, universiteiten en hogescholen plat. Ook in het federaal parlement werden een aantal commissiezittingen geannuleerd.

Vandaag kreeg de premier over deze cyberaanval vragen van Kamerleden Sophie Rohonyi (DéFI), Bert Moyaers (Vooruit), Franky Demon (CD&V) en Michel De Maegd (MR).

Aanval van ongeziene omvang

Volgens De Croo ging het over een aanval van ongeziene omvang. “Dit herinnert er ons aan dat we in een nieuwe realiteit leven, waarin die aanvallen een verregaande impact kunnen hebben. Het is dus belangrijk te investeren in de infrastructuur, de kwaliteit en de bescherming van die cruciale infrastructuur.”, aldus de premier.

De Nationale Veiligheidsraad zal zich dus op 20 mei buigen over een geüpdatete cyberstrategie. In samenwerking met de inlichtingendiensten en veiligheidsdienst moet die strategie aangepast worden aan de situatie van vandaag.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

Plaats een reactie

Delen