Nederland stelt nieuwe versoepelingen uit: "Daling nog niet voldoende zichtbaar"

De Nederlandse premier Mark Rutte. Shutterstock

Uncategorized

Nederland stelt nieuwe versoepelingen uit: “Daling nog niet voldoende zichtbaar”

Anton Schelfaut

De Nederlandse regering heeft beslist om de verdere versoepelingen van de coronaregels, die normaal vanaf 11 mei zouden ingaan, voorlopig uit te stellen. Dat laat het kabinet weten in een schriftelijke verklaring. De druk op de afdelingen intensieve zorg en de bezetting van de ziekenhuizen zouden nu nog te hoog zijn.

Zondag zou het kabinet van demissionair premier Mark Rutte overleggen over de tweede stap van het openingsplan. Maar dat overleg wordt verplaatst naar volgend weekend.

Volgens het oorspronkelijke openingsplan zouden pretparken, dierentuinen en sportinstellingen op 11 mei onder voorwaarden weer mogen openen. Omwille van de grote belasting van de ziekenhuizen durft het kabinet die stap nu niet aan.

De regering ziet “dat de cijfers over de piek heen raken”, maar ook dat “de daling nog niet voldoende zichtbaar is om de volgende stap van het openingsplan verantwoord te kunnen zetten”. Dat schrijft demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge op Twitter. Hij noemt de situatie in de ziekenhuizen “druk en zwaar”. Aangezien het Outbreak Management Team (OMT) geen ruimte ziet voor versoepelingen, heeft een kabinetsoverleg volgens de Jonge “niet zoveel zin”.

De vorige versoepelingen gingen afgelopen woensdag in. Sindsdien zijn de terrassen onder voorwaarden weer open en kunnen winkels ook weer klanten ontvangen zonder afspraak.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

2 gedachten over “Nederland stelt nieuwe versoepelingen uit: “Daling nog niet voldoende zichtbaar””

  1. Ach, de kopstukken van dat demissionaire kabinet zijn na waslijsten vol schandalen en mislukkingen toch al lang uitgediend. Althans zó zou het moeten zijn, ware het niet dat premier Rutte, of wordt het Kaag?, op handen gedragen worden door de bevolking. Een bevolking die met veel plezier en genoegen haar eigen ondergang tegemoet ziet komen. Ze zijn het aller-braafste, indien nodig het aller-aller-braafste jongetje van de EU-(kleuter)klas, dus volgen ze de ‘Big Reset’, nutteloze vaccinaties inbegrepen, met zeer véél ondeskundig enthousiasme. En schuiven zo, volkomen gelegimiteerd door de corona-angsthazen, de versoepelingen met gemak nog 10, 20, 50 of 100 jaar op.

Plaats een reactie

Delen