Foto van Nederlandse politiewagen. Foto Shutterstock.

Foto van Nederlandse politiewagen. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Nederlandse oplichter berooft slachtoffers van 71.000 euro

Ruben Notteboom

Een 29-jarige oplichter uit het Nederlandse Waalwijk is maandagochtend aangehouden door de Nederlandse politie. Hij zou verschillende slachtoffers hebben opgelicht en zo in totaal 71.000 euro gestolen hebben.

Hoewel tijdens de pandemie vooral cyberfraude toeneemt, blijft gewone fraude en oplichting ook nog steeds problematisch. Een 29-jarige Waalwijker bewijst dat weer. Hij werd deze ochtend op bevel van de officier van justitie aangehouden op verdenking van fraude en oplichting.

Minstens 69 mensen opgelicht

De man zou wel tot zeker 69 mensen bedrogen hebben, hoewel dat cijfer misschien nog hoger kan liggen. Verder onderzoek zal dat moeten uitwijzen. Hij deed zich voor als een klusser, inde betalingen voor werk en liet daarna niets meer van zich horen.

Zijn modus operandi was altijd dezelfde. Hij opereerde onder de naam van een nepbedrijf of van een bestaand bedrijf waar hij niets mee te maken had. Hij kon zo contact opnemen met nietsvermoedende slachtoffers die dachten dat ze bij een legitiem bedrijf aanklopten. Daarnaast nam hij ook vaak zelf contact op door op oproepen te reageren voor een schilder of klusser.

De zaak kwam eerder al op televisie aan bod

De slachtoffers betaalden toen voor enkele afgesproken werkzaamheden. Die betalingen konden soms oplopen tot duizenden euro’s. De man liet daarna niets meer van zich horen. Op sociale media verbrak hij alle contacten, op e-mails reageerde hij niet meer…

De zaak kreeg al eens aandacht in het televisieprogramma Opgelicht. In dat programma werd gesproken over de praktijken, hoewel toen nog niet bekend was wie er precies achter zat. De verdachte is aangehouden en zal voor de rechter moeten verschijnen.

Wilt u meer lezen over fraude? Dan is onderstaand artikel een aanrader!

https://redactie.palnws.be/2021/05/na-de-cyberaanvallen-op-onze-overheidsdiensten-michael-freilich-pleit-voor-een-minister-van-cyberveiligheid/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen