Drie minderjarigen opgepakt na dodelijke steekpartij in Den Haag

Foto: Shutterstock

Uncategorized

Nederlandse politie arresteert 21-jarige verdachte van meerdere explosies

Ruben Notteboom

De Nederlandse politie heeft een 12-jarige Amsterdammer aangehouden. Hij was verantwoordelijk voor een hele reeks explosies in Rotterdam. Het is nog onduidelijk of de jongeman in groep of alleen handelde toen hij de explosieven liet afgaan. Het onderzoek loopt nog.  

De voorbije week werd Rotterdam meerdere keren opgeschrikt door explosies. Eén of meerdere individuen zwierven rond door de straten van de stad om onrust te stoken. In de nacht van 4 op 5 mei waren een café aan de Bierens de Haanweg en het portiek van een woning aan de Ranonkelstraat doelwit.

Geen details over zijn identiteit, motief onbekend, onderzoek loopt nog

De schade door de explosiereeks was zeer groot. Er vielen geen gewonden. De politie opende onmiddellijk een onderzoek en kon ondertussen al één verdachte arresteren. Over de identiteit van de dader zijn geen details vrijgegeven. Het motief wordt nog onderzocht.

Het onderzoek loopt nog steeds verder omdat het onduidelijk is of de jongeman alleen heeft gehandeld of niet. De politie begrijpt niet waarom iemand alleen zou rondzwerven met explosieven en sluit daardoor meerdere aanhoudingen niet uit. De ordediensten roepen getuigen op om hen te contacteren, camerabeelden te deken met de politie of tips te geven die kunnen leiden tot meerdere aanhoudingen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

2 gedachten over “Nederlandse politie arresteert 21-jarige verdachte van meerdere explosies”

Plaats een reactie

Delen