Jorik Scholten, aka Lil' Kleine. Foto Photonews. © Pieter-Jan Vanstockstraeten/Photo News - 10813310-189

Jorik Scholten, aka Lil' Kleine. Foto Photonews. © Pieter-Jan Vanstockstraeten/Photo News - 10813310-189

Uncategorized

Nederlandse rapper Lil’ Kleine even aangehouden voor ‘partnergeweld’

Ruben Notteboom

De bekende, Nederlandse rapper, Lil’ Kleine, wordt verdacht van partnergeweld door de Spaanse politie. Volgens Spaanse media zou de 26-jarige rapper aangehouden zijn. Lil’ Kleine, wiens echte naam Jorik Scholten is, wordt maandag voorgeleid op het eiland Ibiza. Het Spaanse gerecht zou inmiddels de zaak geseponeerd hebben. Dat meldt Kleines advocaat.

Jorik Scholten, beter bekend als Lil’ Kleine, verbleef met zijn vriendin op het eiland Ibiza. Zijn vriendin, Jaimie Vaes, heeft aangifte gedaan tegen hem. Naar verluidt zou hij haar hebben aangevallen in de hotelkamer.

“slagen en verwondingen”

Jaimie Vaes beweert dat de rapper haar geslagen heeft. Ernstige verwondingen liep ze daarbij niet op Daarnaast zou hij haar smartphone hebben vernield. Daarom zou ze aangifte bij de politie hebben gedaan. Tijdens de nacht van zaterdag op zondag is hij rond 03:00 aangehouden door de Spaanse politie.

Het Nederlandse weekblad Privé zou contact hebben kunnen leggen met enkele interne bronnen. Jaimie Vaes zou de lobby van het hotel binnengerend zijn, bedekt met bloed en zichtbare verwondingen. Haar kleding was naar verluidt gescheurd en de hotelkamer verwoest.

Een receptioniste zou daarom de politie hebben verwíttigd die snel ter plaatse kwam. Lil’ Kleine is onmiddellijk meegenomen naar het politiebureau op Ibiza. Maandagmiddag verscheen hij geboeid voor de rechtbank. Jaimie Vaes en Jorik Scholten hebben samen een zoontje. Of het zoontje op een of andere manier betrokken was is niet bekend.

Spaans gerecht seponeert zaak: Lil’ Kleine vrijgelaten

Het gerecht in Spanje heeft maandagavond de zaak tegen de Nederlandse rapper geseponeerd. De 26-jarige artiest is vrijgelaten en zou inmiddels onderweg naar Nederland zijn.

Lil’ Kleine, wiens echte naam Jorik Scholten is, werd dit weekend opgepakt omdat hij zijn partner Jaimie Vaes zou hebben mishandeld. Vaes zou bij de politie aangifte hebben gedaan van een aanval in de hotelkamer. Ze zei door haar partner te zijn geslagen, maar geen ernstige verwondingen te hebben opgelopen. De Nederlandse zender SBS 6 deelde maandagmiddag beelden van Lil’ Kleine die met handboeien om naar de rechtbank wordt gebracht.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen