Nieuwe zoekactie naar Jürgen Conings levert niets op, minister Verlinden: "Geen reden tot paniek"

Jürgen Conings. Photo News

Uncategorized

Nieuwe zoekactie naar Jürgen Conings levert niets op, Verlinden: “Geen reden tot paniek”

Anton Schelfaut

De politie- en legerdiensten hebben zaterdagavond opnieuw gezocht naar terreurverdachte Jürgen Conings in het Nationaal Park Hoge Kempen in Limburg. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) zegt in De zevende dag dat de dreiging nog niet weg is. Ze benadrukt evenwel dat er geen reden is om te panikeren.

Beroepsmilitair Jürgen Conings verdween bijna 2 weken geleden van de radar, nadat hij zware wapens had meegenomen uit de kazerne van Leopoldsburg en had gedreigd met aanslagen. Sindsdien ontbreekt elk spoor. Hij heeft uiterst rechtse ideeën en wordt als mogelijk gevaarlijk beschouwd.

Politie en leger hebben zaterdag opnieuw gezocht in de buurt van de woonwijk Nieuwe Homo in Dilsen-Stokkem. Daarbij werd een twintigtal politiecombi’s en legervoertuigen ingezet. Later die avond circuleerde ook een helikopter van de federale politie boven de omgeving van Zutendaal. De zoekactie heeft opnieuw niets opgeleverd. “De betrokkene werd niet aangetroffen”, meldt het federaal parket.

“Geen reden tot paniek”

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) zegt dat “we met zijn allen hadden gehoopt dat we sneller duidelijkheid zouden krijgen in dit dossier”. “Het onderzoek loopt voort. Op basis van de informatie die wordt ingewonnen, worden bepaalde onderzoeksdaden gesteld. Dat is goed, want er zijn geen signalen dat de dreiging weg is. Hij blijft voortvluchtig.”

Verlinden onderstreept dat de veiligheidsdiensten “al het nodige doen om zo snel mogelijk duidelijkheid te hebben”. “Er is geen reden om te panikeren”, benadrukt ze, “maar we willen wel weten waar die man zich bevindt”. “De dreigingen die hij heeft geuit zijn niet min, ze waren zeer gewelddadig en hij had daar ook een aantal voorbereidingen voor genomen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

4 gedachten over “Nieuwe zoekactie naar Jürgen Conings levert niets op, Verlinden: “Geen reden tot paniek””

  1. “Terreurverdachte Jürgen Conings”.
    Welke daad van terreur heeft deze man eigenlijk al gesteld ?
    Hij heeft veiligheidsdiensten, de legertop, BOB, en politiediensten voor gek gezet.
    Maar ik weet niet of dat juridisch onder terreur valt.
    Booytrap in de wagen, dag 1.
    Geen boobytrap in de wagen, dag 2.
    Wel boobytrap in de wagen, dag 3.
    Zou Jürgen overnacht die wagen bezocht hebben om de toestand te veranderen???
    Vragen, vragen, vragen,…

  2. Uiteraard panikeert Jan Modaal niet. Het is de elite die in zijn broek doet. Vandaar ook de machtsontplooiing. Jan Modaal heeft moeten wachten tot de aanslag in Zaventem vooraleer er gezocht werd naar een terrorist die op de radar stond en die blijkbaar ook aan explosieven kon komen. Op dit ogenblik is er nog niets gebeurd maar legers van heinde en ver worden nu al ingezet. Het verschil tussen de elite en het plebs.

  3. “We met zijn allen hadden gehoopt dat we sneller duidelijkheid zouden krijgen in dit dossier” (texto). Annelies spreek voor uzelf en niet in mijn naam. Ik vertrouw uw maten niet, die ik verdenk van kwade bedoelingen. Trouwens ik kan mij niet herinneren dat excellenties van Vivaldi de waarheid spraken. In de plaats van Jürgen zou ik op mijn hoede blijven.

Plaats een reactie

Delen