Nieuwsblad ziet Trump als schuldige escalatie Isräelisch-Palestijns conflict. Foto Shutterstock.

Nieuwsblad ziet Trump als schuldige escalatie Isräelisch-Palestijns conflict. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Nieuwsblad ziet Trump als oorzaak van escalatie Israëlisch-Palestijns conflict, maar krijgt kritiek

/

Het Nieuwsblad ziet een opvallende schuldige voor de recente escalatie van het conflict tussen Israël en de Palestijnen: voormalig Amerikaans president Donald Trump. “Trump stak lont in het Israëlisch-Palestijnse kruitvat, Biden moet ze eruithalen”, klinkt het in een analyse. De krant krijgt heel wat kritiek op sociale media.

Vorige week ontplofte het steeds sluimerende conflict tussen Israël en de Palestijnen opnieuw. Voorstanders van Trump wijzen er op ironische wijze op dat tijdens de ambtstermijn van president Trump het conflict stabiel leek, maar het Nieuwsblad ziet de buitenlandse politiek van Trump net als oorzaak van de recente escalatie.

“Trump stak lont in het Israëlisch-Palestijnse kruitvat, Biden moet ze eruithalen”, kopt Het Nieuwsblad. “De invloed van ­president Donald Trump was de afgelopen vier jaar heel groot. Door Trumps onvoorwaardelijke steun kon Bibi Netanyahu enkele jaren zeer groot dromen, al overspeelde hij daarmee wellicht zijn hand.”

“Trump verplaatste de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem (een feitelijke ­erkenning van de annexatie van ­Palestijns Oost-Jeruzalem), schortte alle diplomatieke relaties met de Palestijnse autoriteiten op, liet zijn Joodse schoonzoon Jared Kushner een ‘vredesakkoord’ opstellen dat door de Palestijnen als een kaakslag aanzien werd, en organiseerde met veel poeha ‘vredesakkoorden’ tussen Israël, de Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein, die dat uitsluitend om financiële redenen deden“, beargumenteert Het Nieuwsblad. “Hij legde de illegale nederzettingenpolitiek van de Israëli’s geen duimbreed in de weg en ­erkende de bezette Golanhoogte als Israëlisch grondgebied.”

De krant krijgt heel wat negatieve reacties onder het artikel.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




14 gedachten over “Nieuwsblad ziet Trump als oorzaak van escalatie Israëlisch-Palestijns conflict, maar krijgt kritiek”

  1. De waarheid is dat een zekere Kerry ruzie aan het stoken is in alle uithoeken van de wereld. Kerry weet waarom hij dat doet. Niet uit liefdadigheid, wel uit hebzucht. Overigens een klassiek gegeven, eens democraten het voor het zeggen hebben in Washington. Het Nieuwsblad dwaalt, maar weet blijkbaar niet beter; jammer.

  2. Trump bashen is lang in geweest…te pas en te onpas.
    Nochthans die man was niet dom….anders was het hem niet gelukt zijn
    imperium op te bouwen.
    Hij had zijn goede kanten en zijn kanten waar links nijdig over deed.
    En inderdaad geen oorlogen.
    En wat Biden betreft, die is veel te oud, labiel en seniel- De onzin die hij uitkraamt
    op persconferenties is niet geëigend voor de leider van de VSA. Hij maakt zich gewoon belachelijk. En achter zijn rug staan er twee feeksen te gniffelen.
    Biden is een gevaar voor America. Hoe sneller hij verdwijnt hoe beter.
    Maar ja, hij is van de linkse kerk, dus hij is goed.
    Hoge officieren van de Amerikaanse strijkrachten hebben reeds om zijn ontslag gevraagd.
    Lees je niet in onze gestroomlijnde en links neigende kranten l
    Dus best een paar betrouwbare kranten meer lezen

  3. dus alles wat er mis zal gaan de komende jaren gaan jullie allemaal op Trump schuiven? Wat een “cherrypickers” bij Het Nieuwsblad! Er zijn nog mensen die nadenken en geen kuddegeest hebben.

  4. Als je de “verklaring” van Het Nieuwsblad leest, die klakkeloos werd overgenomen door De Standaard waan je je in een scenario van een slechte Hollywood F movie. Zacht uitgedrukt.

  5. Trump deed gewoon wat andere presidenten steeds maar hebben uitgesteld.De beslissing om de ambassade te verhuizen werd in 1995 goedgekeurd in het Amerikaanse Congres weliswaar toen de Republikeinen er de meerderheid hadden.Men hielt echter een stok achter de hand want men kon de verhuis steeds voor een termijn van zes maanden uitstellen vanwege veiligheidsredenen.Clinton,Bush en Obama maakten er gebruik van.Het Nieuwsblad,dat zelfs 3 flessen wijn geeft wanneer men een abonnement neemt,zou beter eens een objectieve analyse maken van het ruziestokende clubje dat momenteel het Witte Huis in handen heeft.Over de subsidiestroom van 850 miljoen euro van de overheid naar de MSM/Regimepers zullen we maar niet teveel uitwijden!

  6. Dat artikel in de rioolkrant Het Nieuwsblad is van de hand van De Foer, een notoire linkse rakker én een grote Trump-hater. Niet au sérieux te nemen dus!
    En Het Nieuwsbladje probeert onze burgers hiermee te indoctrineren tégen Trump, wat NIET zal gaan en pro de Palestijnse Terroristen, wat ook niet zal gaan!!!

  7. Wie leest het Nieuwsblad nog als hij objectieve journalistiek wil lezen? De 2 Pravda’s van Vlaanderen : Mediahuis en DPG media en dan zwijgen we nog van VRT-Moscou!

  8. Wat is dat nu voor onzin dat Het Nieuwsblad hier schrijft. Onder de regering van Trump heeft Hamas zeer weinig raketten richting Israël afgeschoten. Want ze wisten verduiveld goed dat Trump dan de Joden manu militari zou bijspringen. Met de fossiele Biden denken ze hun slag te kunnen slaan. Maar ze vergissen zich, want de wraak van Jaweh zal de aanhangers van Mohammed zwaar treffen, ook al schreeuwen ze ‘Allahu akbar!’

  9. Absurder kan niet…. Obama gaf biljoenen aan Iran waarmee dat land overal proxy oorlogen financierde in yemen , irak , syrie etc en hamas en hezbollah bewapende.

    Nu ziet Hamas dat e een zwakke president van de VS … en de gevolgen zien we .

    De subsidiepers … elke dag minder geloofwaardigheid.

  10. Het is erg gesteld met de pers in Vlaanderen : met uitzondering van De Tijd zitten we opgescheept met louter linkse en leugengazetten. Maar kom, verstandige mensen zijn niet verplicht die nog te kopen. Erger is dat wij als belastingbetaler moeten afdokken voor “onze” vrt-man Björn Soenens. Vier jaar lang heeft hij elke dag vanuit New York Trump afgebroken en zwart gemaakt. En nu krijgen we hem weer elke dag op ons scherm om te horen hoe hij Biden de hemel inprijst als zonder twijfel de beste Amerikaanse president ooit.

  11. Natuurlijk is de ” vervaarlijke duivel Trump ” NIET de oorzaak van dat conflict!! Dat zijn de Palestijnen zelf, die Israël dood en weg wensen, tesamen met alle Joden!
    Natuurlijk hebben ze het bij het verkeerde eind!
    De Joden zijn er om te blijven, of de Palestijnen dat nu goed vinden of niet! Dezen hebben, zoals iedereen de keus: blijven en zich aanpassen aan Israël
    of vertrekken!

Plaats een reactie

Delen