Afbeelding illustratief. Foto Shutterstock

Afbeelding illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

Noorwegen stopt definitief met AstraZeneca, J&J blijft opgeschort

Simon Segers

De Noorse regering kondigt vandaag aan de vaccinatiecampagne met het vaccin van AstraZeneca, omwille van de zeldzame bijwerkingen, definitief stop te zetten. Ook de opschorting van het Johnson & Johnson-vaccin wordt voorlopig verlengd.

De Noorse premier Erna Solberg rechtvaardigt de maatregelen door te verwijzen naar de zeldzame, maar ernstige risico’s die vaccins op basis van het adenovirus kunnen veroorzaken. De Noorse regering volgt zo het advies van een expertencommissie en het Noorse Instituut voor Volksgezondheid (FHI) om zowel het AstraZeneca-vaccin als het Johnson & Johnson-vaccin uit de vaccinatiecampagne te schrappen.

Vrijwillige aanmelding

Noorwegen stopte al op 11 maart met het toedienen van het coronavaccin van AstraZeneca, nadat jongere mensen bloedstolsels ontwikkelden. Eerder schrapte Denemarken als eerste land het AstraZeneca-vaccin al volledig uit zijn vaccinatiecampagne. Het Johnson & Johnson-vaccin wordt echter nog niet geschrapt, maar voorlopig opgeschort. De regering onderzoekt nu in welke mate het vaccin kan worden aangeboden aan degenen die zich er vrijwillig voor aanmelden. Het coronavaccin van J&J is tot dusver nog niet toegediend in Noorwegen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

3 gedachten over “Noorwegen stopt definitief met AstraZeneca, J&J blijft opgeschort”

  1. De Noren zijn oerdomme oenen die niet weten wat ze doen door twee efficiënte en superveilige vaccins zomaar naar de prullenmand te verwijzen. Gelukkig hebben wij Vivaldi, met Vandenbroucke, Van Ranst en co, die ervoor zorgen dat wij in leven blijven. Hoe heette alweer die stokoude Vlaming die als eerste twee maand geleden een prikje kreeg? En hoe stelt hij het nu? Hallo, virologen en andere pandemiepaniekzaaiers, waar bent u?

Plaats een reactie

Delen