"Oerliberaal" Vincent Van Quickenborne: "Dat dreigen met boetes deed ik niet met veel goesting"

Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne. Photo News

Uncategorized

“Oerliberaal” Vincent Van Quickenborne: “Dat dreigen met boetes deed ik niet met veel goesting”

Anton Schelfaut

Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) kwam tijdens de coronacrisis vooral in het nieuws als de man die dreigde met boetes. “U moet niet denken dat ik dat met heel veel goesting heb gedaan”, benadrukt hij in een interview met Het Laatste Nieuws.

“Het was mij te doen om de volksgezondheid en mensenlevens, niet om de boetes”, legt Van Quickenborne uit. “Hoe minder boetes, hoe beter, maar je moet wel een stok achter de deur hebben. Dat is een tol die je betaalt als minister van handhaving. Dat ik dat zo vaak gezegd heb, heeft uiteindelijk ook wel een afschrikeffect gehad. In de Kerstvakantie liet 30% zich testen na vakantie. In april was dat 80%.”

Van Quickenborne maakt zich als liberaal geen zorgen over zijn repressieve imago. “Ik denk dat de mensen die de coronaregels volgden – en dat is toch 80% van de mensen – dat wel steunen. Maar nu we in de staart van de crisis zitten, moet dat voor mij allemaal in de diepste schuif verdwijnen. Ik ben een oerliberaal, vrijheid is voor mij het hoogste goed. Ik hoor sommige mensen zeggen: zo’n sluitingsuur voor de horeca, dat is misschien niet slecht om te houden. No way hé! Je moet toch op café kunnen gaan tot 4 à 5 uur ‘s morgens. Ik ben daar in Kortrijk groot mee geworden!”

Veel partijgenoten vroegen zich de afgelopen maanden af waar dat liberalisme gebleven was. Met MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez kwam er toch iemand op voor de vrijheid, zo stelt Het Laatste Nieuws. “Ja maar, wat is vrijheid?”, repliceert Van Quickenborne. “Ongebreideld uw goesting kunnen doen, met veel meer doden tot gevolg? Ik denk dat we onze aanpak steeds goed afgewogen hebben. We waren absoluut niet bij de strenge landen in Europa”, besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

12 gedachten over ““Oerliberaal” Vincent Van Quickenborne: “Dat dreigen met boetes deed ik niet met veel goesting””

  1. Vuile huichelaar jij bent niet eens verkozen de mijnwerkers zijn ook bedrogen door u met hun pensioenen.De liberalen en de socialisten zijn de nazis van deze tijd en niet Vlaams Belang

  2. Q deed dat niet met veel goesting, maar doet wel alles voor een postje. Wat Q nog te doen heeft met oerliberalisme is mij een vraagteken ? In niets doet hij mij denken aan wat een liberaal voorstelde, pakweg 30 jaar geleden.

  3. Ocharme, een liberaal (?) die de vrije meningsuiting aan banden wil leggen, maar dan wel in één richting. Islamofobie moet strafbaar worden maar bv.de homofobie van de Islam klaagt hij niet aan. Twee maten en twee gewichten is een liberale slogan volgens hem.

  4. Wat een partij is de VLD geworden , vervelt tot een uiterst linkse partij en bemand door linkse jobhoppers die totaal geen respect hebben voor het Vlaamse volk, en eigenlijk collaborateurs zijn en meeheulen met de onderdrukkers van het etablissement !! De stichters van die partij hun werk en eer worden vertrappelt door deze bende nietsnutten ! Wat mij verbaast dat er nog burgers zijn die voor de VLD stemmen vind ik hallucinant !!

  5. Wat heeft hij gedaan in de zaak van de recente homobashing met het in het Schelde werpen van de regenboog vlag? Antwoord: de pers verboden uit te zenden dat ze Allahoe Akbar riepen. Dat zou dus de oerliberaal moeten voorstellen?

  6. Quickie was in zijn jonge tijd ultra links zelfs trotskist . Daarna is hij bij de VU geweest . En als die uit elkaar is gespat naar de liberalen. Is geen OER liberaal is een OER-huif naar de wind. Of heeft de OVLD met hem ook gedaan zoals kou- kippie

Plaats een reactie

Delen