Foto ter illustratie - foto: Shutterstock

Foto ter illustratie - foto: Shutterstock

Cultuuroorlog

Officier ontslagen na het aan de kaak stellen van marxisme en kritische rassentheorie binnen Amerikaanse strijdmacht

Niels Geerinck

Een hooggeplaatste officier uit de Amerikaanse strijdmacht werd uit zijn functie ontheven. De officier had een boek gepubliceerd waarin hij de verspreiding van marxistische en postmodernistische rassentheorieën in het leger aan de kaak stelde. Volgens hem zijn die theorieën wijdverspreid binnen de strijdmachten.

Het ontslag van luitenant-kolonel M. Lohmeier werd door de autoriteiten bevestigd. Zijn ontslag kwam er nadat hij als gast op een conservatieve podcast meer uitleg kwam bieden over zijn bevindingen in het boek.

“Lt. Col. Matthew Lohmeier van het commando van het 11th Space Warning Squadron, Buckley Air Force Base, Colorado, werd op 14 mei ontslagen, als gevolg van verlies van vertrouwen en vertrouwen in zijn vermogen om te leiden. Deze beslissing was gebaseerd op openbare opmerkingen van luitenant-kolonel Lohmeier in een recente podcast. Lt. Gen. Whiting heeft een Command Directed Investigation (CDI) gestart over de vraag of deze opmerkingen verboden partijpolitieke activiteiten vormden.”, aldus de verklaring van het leger.

Opmerkingen

Lohmeier werd als gast tijdens een podcast geïnterviewd omtrent zijn boek: “Irresistible Revolution: Marxism’s Goal of Conquest & the Unmaking of the American Military.” Volgens Lohmeier wordt er binnen de strijdmacht een ‘anti-Amerikaans verhaal’ onderwezen aan het personeel. Soldaten waarvan men denkt dat ze een conservatievere wereldvisie hebben, worden meteen bestempeld als extremisten en worden voortdurend in de gaten gehouden, zo zegt hij.

Tijdens de podcast bekritiseerde Lohmeier ook de minister van Defensie Lloyd Austin. Volgens Lohmeier is het beleid van Austin gestoeld op een marxistische inslag. “Ik demoniseer de man niet, maar ik wil zowel hem als elke andere soldaat deze marxistische agenda duidelijk maken – het zal ons verdelen. Het zal ons niet verenigen”, aldus Lohmeier.

Lohmeier krijgt steun vanuit Republikeinse hoek. Zo schreef de Republikeinse vertegenwoordiger Matt Gaetz uit Florida dat hij ‘actie zal ondernemen’ om het ontslag van Lohmeier te laten onderzoeken en indien mogelijk aan te vechten. “Luitenant-kolonel Lohmeier is een patriot die de waarheid vertelt over de poging om ons leger zwakker te maken – en erger,” zo schreef Gaetz. “Zijn ontslag is duidelijk een vergelding.”, voegt hij er finaal aan toe.

Kritische rassentheorie

De volgens Lohmeier sterk aanwezige manier van denken beroept zich op een marxistische- en postmodernistische basistheorie. Fundamenteel hekelt het de Amerikaanse en Westerse cultuur en ziet deze als een vorm van onderdrukking en zogenaamde ‘witte suprematie’. Het concept van een ‘klassenstijd’ wordt uit het marxisme geëxtrapoleerd en toegepast in hedendaagse vormen. Zo vindt er een onderscheid tussen ras, geslacht en etniciteit plaats. Blanken worden als bevoorrechtte onderdrukkers gezien, elke andere bevolkingsgroep zijn onderdrukten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

5 gedachten over “Officier ontslagen na het aan de kaak stellen van marxisme en kritische rassentheorie binnen Amerikaanse strijdmacht”

  1. Meer en meer wordt de vrijheid van meningsuiting niet alleen meer vervolgd nu ook al verboden. Kijk naar hoe het ‘Scheldt werd aangepakt door ons zogezegde neutraal gerecht. Het wordt heel erg opletten geblazen als mensen er een andere mening op nahouden dan wat de overheid voorschrijft. Bekijk elke documentaire over de toestand in Duitsland in de jaren 20 en 30, de gelijkenissen zijn treffend. De pers werd toen ook aan banden gelegd, nu is het hier nog met de wortel voor hen om hun vette subsidies af te nemen, straks zal het uit dwang worden als vivaldi meer en meer in de knel geraakt en we naar verkiezingen gaan. Lid zijn van een bepaalde partij gaf je voordelen, nu weer hetzelfde verhaal, kijk maar naar de vaccinaties waar politici henzelf en hun vrienden bedienen. Bepaalden kregen toen ook alles maar vielen in ongenade en werden afgeschoten, het El kouakibie verhaal in een nieuw jasje. Sommigen werden vervolgd omdat ze samenkwamen, nu misbruikt men corona om studenten samenkomsten te beboeten, terwijl BLM, klimaat en pro Palestijnen betogingen oogluikend toegestaan worden onder dezelfde coronaregels. Als we niet naar een totalitaire gecontroleerde politiestaat wille afglijden, waar gerecht, politie, pers en media door bepaalde partijen gecontroleerd worden, zal het met onze samenleving heel slecht aflopen, want net diegenen die onze “politici” per se willen verdedigen, gaan ons onderuit halen.

  2. De Amerikanen gaan Trump terug aan de macht brengen als deze president niet gaat inbinden en die linkse fascisten niet tot de orde roept , want zijn het Amerikaanse leven aan het verzieken zoals in Europa !!

Plaats een reactie

Delen