De locatie van de schietpartij. Foto Google Earth.

De locatie van de schietpartij. Foto Google Earth.

Uncategorized

Onbekenden beschieten appartement in het Antwerpse Wommelgem

Ruben Notteboom

In het Antwerpse Wommelgem hebben onbekenden een appartement beschoten. Er zouden zeker twee schietpartijen geweest zijn op verschillende dagen. Het motief is onbekend. Dat meldt het Antwerpse parket.

Donderdagavond kreeg de politie een melding van poging tot diefstal in de Raf Verhulstlaan. Er werd onmiddellijk een patrouille gestuurd. Toen de politie de melding onderzocht, bleek het helemaal niet om een poging tot diefstal te gaan. De politie trof namelijk een kogelinslag op het gelijkvloers.

Twee keer beschoten

Het bleek dus dat een onbekende het appartement onder vuur had genomen. Maar wie de schutter was en waarom, is onbekend. De kogel zou zijn afgevuurd vanop de rijbaan, daarna de rolluik geraakt hebben om dan in de zetel van de woonkamer te belanden. Gelukkig zat niemand in de zetel op dat moment en vielen er geen gewonden.

In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie opnieuw melding van hetzelfde adres. Onmiddellijk werd een patrouille gemobiliseerd. Een omwonende had de politie gebeld na een luide knal.

Extra politiepatrouilles in Wommelgem

Die luide knal bleek opnieuw afkomstig te zijn van een vuurwapen. Een onbekende vuurde een kogel af die aan de voordeur van hetzelfde huis belandde. De federale politie is een onderzoek gestart naar de feiten.

Het is goed mogelijk dat het opnieuw gebeurt. Om de veiligheid te garanderen, heeft de lokale politiezone extra patrouilles uitgestuurd in de omgeving. Zo hoopt de politie een nieuwe schietpartij te vermijden of de dader te kunnen betrappen op heterdaad. Verdere details zijn nog niet bekend of nog niet vrijgegeven.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

1 gedachte over “Onbekenden beschieten appartement in het Antwerpse Wommelgem”

Plaats een reactie

Delen