Minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). Foto Photonews.

Minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). Foto Photonews.

Binnenland politiek

Ontevredenheid over uitblijven investeringsplan voor personen met handicap

Wijnand Meeus

Veel kritiek op het beleid van Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). Volgens vzw Onafhankelijk Leven komt de minister zijn beloftes in verband met het investeringsplan voor personen met een handicap niet na. Vooral de wachtlijsten blijven groeien vertelt directeur Dave Ceulen.

Om de wachtlijsten in de gehandicaptenzorg aan te pakken, besliste de Vlaamse regering om deze legislatuur 270 miljoen euro extra vrij te maken en om die middelen bovendien versneld in te zetten. Vorig jaar werd daar al 40 miljoen voor ingezet, de rest van het pakket zou dit jaar volgen. En daar waren ze bij vzw Onafhankelijk Leven zeer enthousiast over. “Voor veel mensen biedt dit eindelijk perspectief! Goede beslissing!”, klonk het in maart.

Maar nu blijkt dat er nog steeds geen akkoord is over het exacte investeringsplan.  “De Vlaamse overheid beloofde om een investeringsplan uit te werken maar nu, eind mei, is daar nog steeds geen akkoord over”, klinkt het bij Ceule. “Met als gevolg dat de beloofde middelen niet ingezet kunnen worden en de wachtlijsten blijven wat ze zijn. Zo blijven mensen met een handicap andermaal in de kou staan”.

Minister Beke werd in het Vlaams Parlement ondervraagd over het onderwerp. De minister zegt voorzichtig te werk willen gaan. “De verschillende puzzelstukken moeten in elkaar passen”, klinkt het.  Ann De Martelaer (Groen) reageert scherp: “Uw antwoord is windowdressing. U staat eigenlijk nog geen stap verder dan in maart toen u aankondigde van met een plan te komen. De mensen die wachten op zorg hebben er niks aan om te horen dat u bezig bent met puzzelstukjes.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

2 gedachten over “Ontevredenheid over uitblijven investeringsplan voor personen met handicap”

  1. WACHT ook nog op de nieuwe belindex noemt nu belrai met verbeterde gegevens om van een tussenkomst te genieten, gehoord dat de opleidingen voor dat attest af te nemen nog niet in orde zijn DUS wachten!!

  2. ik vraag me altijd af als 71 jarige,hoe het vroeger was en ging,iedereen was tevreden en nu is niemand nog tevreden,en de zorg is helemaal niet meer te vergelijken met vroeger,wanneer is het goed,de dag dat niemand nog iets heeft en die komt als de moslims het hier voor het zeggen krijgen

Plaats een reactie

Delen