Tony Coonen. Foto Vooruit.

Tony Coonen. Foto Vooruit.

Uncategorized

Ook opgepakt Vooruit-lid gaf El Kaouakibi half miljoen euro per jaar

/

Tony Coonen, voormalig directeur bij de Voorzorg Limburg en actief lid van Vooruit die enkele weken geleden werd aangehouden wegens corruptie, wordt nu ook genoemd in ‘Sihamegate’. Sihame El Kaouakibi kreeg jaarlijks zo’n half miljoen euro van de socialistische mutualiteit De Voorzorg.

Begin maart werd Tony Coonen opgepakt omdat hij door het parket wordt gezien als één van de spilfiguren in een grootschalige corruptiezaak met bevriende projectontwikkelaars. Coonen was ook een tijdlang bevriend met Sihame El Kaouakibi, en nu blijkt dat ook hij één van de vele mensen is die Sihame El Kaouakibi rijkelijk sponsorde.

Half miljoen per jaar

In 2013 gingen Tony Coonen en Sihame El Kaouakibi in zee omdat Coonen wilde dat Let’s Go Urban van El Kaouakibi de jeugdwerking van De Voorzorg zou verfrissen. Opvallend: de eerste uitbetaling van maar liefst 312.000 euro ging niet naar Let’s Go Urban, maar naar een andere vennootschap van Sihame El Kaouakibi en haar broer Nordine El Kaouakibi.

Een jaar later werd het contract met El Kaouakibi verlengd, maar gingen de betalingen opnieuw via een andere vennootschap. “In de laatste drie jaar bedroeg het gemiddelde budget voor hun diensten 500.000 euro”, aldus de woordvoerster van De Voorzorg aan Het Nieuwsblad. Ondanks het feit dat er binnen De Voorzorg naar verluidt vragen waren over de manier waarop dat half miljoen euro per jaar besteed werd, bleef Tony Coonen ieder jaar honderdduizenden euro’s storten op de bankrekeningen van El Kaouakibi.

In 2019 kwam er dan toch een einde aan hun samenwerking, naar verluidt omdat Sihame El Kaouakibi er toen voor koos lid te worden van Open Vld. “Tony heeft lang gehoopt dat El Kaouakibi op een socialistische lijst zou belanden. In 2019 is ze voor Open VLD opgekomen. Dat vond Tony niet fijn”, aldus een betrokkene in Humo.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




18 gedachten over “Ook opgepakt Vooruit-lid gaf El Kaouakibi half miljoen euro per jaar”

  1. Ze verdienen ze nogal snel bij de Voorzorg. Mijn moeder moest na een botscan naar een Voorzorg apotheek in Hasselt. De reumatologe schreef haar een medicijn voor. 60 capsules kosten 26 euro (!), zaten verpakt in een doosje van de Voorzorg zelf, dus uit de grote pot (ziekenhuis verpakking). Wat blijkt? Het medicijn is niet eens voorschrift plichtig. Zelfde medicijn (calcium supplement) op internet: 1200 stuks (!) voor 12euro 60cent. Zo kan ik ook als Voorzorg met tonnen of miljoenen aan euro’s gaan rondstrooien…

  2. ON-VOOR-STEL-BAAR hoe de lesbienne El Kwakiwi zoveel mannen de kop zot kon maken dat ze haar gul geld van ONS schonken. Gelukkig viste de odalisk achter mannen. Want stel u voor dat ze in contact zou gekomen zijn – wat niet onmogelijk is – met onze kroonprinses Elisabeth, en dat die twee met elkaar zouden trouwen – wat wettelijk kan – dan had deze Marokkaanse Mata Hari zelfs koningin van België kunnen worden!

  3. Het zou wel leuk zijn als eens de namen van al de vennootschappen van EL… en haar geliefde gepubliceerd zouden worden. Zo zou iedere werkende burger, van wie het belastinggeld uiteindelijk komt, maar wiens belastinggeld wel ‘gratuit’ uitgedeeld wordt door politici (Vooruit – en dit was dan nog geld van mutualiteitsbijdragen van hun leden ! (maar ja de schoonzoon van Willy Claes heeft het van ergens geleerd denk ik / waar zijn de Willy en zijn dochter nu ? ) – en OPEN VLD – open voor alles), kunnen weten waar dit geld naartoe gaat.
    Maar ‘de pers’ (subsidie krantenbedeling 820 miljoen € !!) en nauw verweven met politiek, zal dit zeker niet doen.

  4. Ik vraag mij af hoe het komt dat een ziekenfonds zo maar 100.000den Euro’s kan uitdelen? Worden de ziekenfondsen niet betoelaagt door de overheid afhankelijk van het aantal aangesloten leden? Nu stellen zich 2 vragen! Hoe komt het dat de overheid blijkbaar geen zicht heeft op wat ziekenfondsen met haar centen doen ?Ten tweede is de betoelaging per aangeslotene dermate hoog dat het fonds zo maar met geld kan gooien maw dat zij het geld gebruikt waarvoor het niet bestemd is ?Opmerking :het gaat hier nog altijd om belastinggeld of geld van aangesloten leden! Blijkbaar staat niemand daar bij stil maar 500.000 € zijn 20.000.000 oude frankskes!!en dat elk jaar ….

  5. Het zit blijkbaar in de menselijke aard om te sjoemelen. Maar in dit land (?) is de corruptie verheven tot een ware kunstvorm, genesteld in alle geledingen van maatschappij: politiek, sociale structuren, migratie, bedrijfswereld, samenleving. Hierbij alvast de lijst van niet-corrupte structuren: euh..mmm…tja,…

  6. Er rijzen in deze onverkwikkelijke zaken meer vragen dan antwoorden. Hoe komt het dat het Parket in de zaak Koekebakki nog geen onderzoek is gestart? Waarom is er nog geen bewarend beslag gelegd op roerende en onroerende goederen van deze vzw’s? Om te vermijden dat er zaken weggesluisd worden. Als de Stad Antwerpen zich opgelicht voelt, hoe komt het dat de oplichter(s) nog vrij rond lopen? Waar heeft De Voorzorg Hasselt nog dubieuze stortingen aan gedaan? Moet daar geen audit gebeuren? Hoe komt het dat blijkbaar maar één persoon beslist waar geld aan weggesmeten wordt en van waar kwam dat geld?

  7. Maar ook in het DNA van al de andere beleidspartijen, NVA inbegrepen.
    Zie maar wat er in Antwerpen en in de Vlaamse regering aan subsidie wordt
    toegekend. Blijkbaar staat beleid voeren gelijk met graaien in de subsidiepotten
    gevuld met gemeenschapsgeld om uiteindelijk zonder enige vorm van controle
    uit te delen aan een rits obscure subsidie slurpers uit multicul- en diversiteitssectoren.

  8. Nu is het zeker al de trado partijen gaan samen opkomen bij de volgende verkiezingen en zo de kiezers weer misleiden want die kennen geen schaamte want zo doordrenkt van hun eigen gelijk !! Met deze corruptie schandalen wordt nu bewezen dat ze allemaal corrupt zijn en niet meer te vertrouwen op een paar mandatarissen na die proberen hun job correct te doen en nu ook de dupe zijn , en waarom protesteren ze niet bij die partijleiding die hun een kadaverdiscipline oplegt en veel te verbergen heeft !

  9. Waar blijft de MSM nu dit word wel zedig verzwegen in de linkse pers waar corruptie waarschijnlijk normaal is en niet moet geopenbaard worden , hallo FAROEK werd u het zwijgen opgelegd door de politiek !!

Plaats een reactie

Delen