Ghent, Belgium MAY 10 2019 - Bezoek van de Koningin aan de UGent in het kader van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's) van de Verenigde Naties (VN) Sa Majesté la Reine se rend à l' Universiteit Gent, en sa qualité de Défenseur des Objectifs du Développement durable des Nations Unies. * Rik Van de Walle © Philip Reynaers / Photonews

Uncategorized

Open brief aan rector UGent: “Uw geflirt met extreemrechts is een aanfluiting van hun inspanningen.”

Wannes Neukermans

Verschillende academici van de UGent en andere universiteiten hebben een open brief geschreven richting UGent-rector Rik Van De Walle. Ze deden dit omdat ze het schandalig vonden dat Van De Walle met nuance keek naar het optreden van Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. Op Twitter verklaarde de rector dat hij vond dat Van Grieken zeer goed op dreef was tijdens de laatste aflevering van De Afspraak op vrijdag.

“De monsters van het fascisme beuken op de poort”, luidt het in de open brief. “Sommigen hebben zich daar misschien al bij neergelegd, maar een grote groep mensen in ons land wil er alles aan doen om hen buiten te houden. Ook aan uw universiteit zijn zij in een overweldigende meerderheid. Uw geflirt met extreemrechts is een aanfluiting van hun inspanningen.”

De aanleiding van deze open brief is een reeks tweets van de rector waarin hij verklaarde dat Vlaams Belang-voorzitter “een belangrijke stem in het maatschappelijk debat” is. Dat vonden verschillende academici dus ongepast.

Van De Walle wenst niet te reageren op de open brief. Wel verwijst hij naar zijn Facebook-post van donderdag, waarin hij stelt dat hij en de UGent veel belang hechten aan de strijd tegen racisme, antisemitisme, seksisme, wapengebruik en geweld.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

23 gedachten over “Open brief aan rector UGent: “Uw geflirt met extreemrechts is een aanfluiting van hun inspanningen.””

  1. Deze academici illustreren perfect wat er scheelt binnen het linkse denken. Namelijk de intolerantie tegenover andere meningen. Uiteraard heeft de rector gelijk. Ik heb Tom Van Grieken nooit horen toejuichen dat JC geweld (wou of wil gebruiken) of dat bedreigingen oké zouden zijn. Dat Tom Van Grieken wél oog heeft voor de mensen die sympathiseren met de motieven van JC, strekt hem alleen tot eer. De linkse arrogantie heeft geen empathie met de autochtone Jan met de pet, ze zijn te vol van zichzelf en hun zelfverklaarde hoogstaande moraal. De nuancering tussen steun voor terrorisme of begrip voor mensen die akkoord gaan met de analyse van JC over het maatschappelijk reilen en zeilen, ontgaat hen helemaal.
    Maar ja, je bent nu eenmaal links en progressief nietwaar en empathie met andersdenkenden hoort daar niet bij. Het is daarom dat we weinig te verwachten hebben van de progressieve kant als we willen evolueren naar een inclusieve samenleving. Een rechts voelend deel van de bevolking wordt van deze inclusiviteit uitgesloten.

  2. De manier waarop Bart Eeckhout Tom Van Grieken aansprak en bekeek sprak boekdelen over de man zelf. De weerleggingen van Tom Van Grieken waren beschaafd en correct. Andersom kan niet altijd gezegd worden.

  3. We kunnen onomwonden stellen dat rector Rik Van Walle niet echt “politiek correct” is. 😉
    En dat stuit andere “academici” tegen de borst.
    De jacht op voorzitter Tom Van Grieken, zijn partij , mandatarissen, militanten, en leden is volop open verklaard.
    Déjà vu, proces tegen Vlaams Blok komt met rasse schreden dichterbij.
    Wat peilingen al niet teweeg brengen.

  4. De vrijheid van meningsuiting geldt (allang) niet meer aan de Rode Universiteit Gent. Enkele de links-liberale Newspeak van enkele luitjes die denken de wijsheid in pacht te hebben is nog toegelaten. Het lijkt lachwekkend en zielig maar in feite is het gewoon schandalig, dom en zéér ondemocratisch gedrag van deze extreem-linkse Gentse monstertjes.

  5. Zo gaat dat bij de linkse clubjes aan de universiteiten, als iemand iets DURFT zeggen dat van zéér ver wat Vlaams gezind zou kunnen zijn (straffe voorwaardelijke wijs) dan moet die onmiddellijk tegengesproken en indien mogelijk zelfs verbaal aangevallen worden door onze o zo neutrale “denkers”. Ik kan medelijden hebben met die sukkels want ze kijken niet verder dan hun neus lang is en verdoen hun tijd het het elkaar en zichzelf feliciteren om hun bekrompenheid…. Ze zijn zo graag in het nieuws mijnheer….
    Lees “Machiavelli’s Lef” en hou uw klep!

  6. Wordt het geen tijd dat alle PoCo-politici, “academici”, ‘intellectuelen”, etc… eens wakker worden ? Ontkennen, negeren, ridiculiseren van onderwerpen waar de gewone man in de straat van wakker ligt, is dat niet erger ? Of vooral : hebben ze wel een uitleg waarom ze dit doen ?Te weinig IQ ? Emphathie ? Onderbuikgevoel ? Ik las net in een artikel dat 1 op de 3 jonge moeders in Antwerpen geen nederlands spreekt. Ik zie aanvallen op burgers en winkels in de grote steden (en kom niet af dat ze allen Janssens of Peeters heten), ik zie hardwerkende Belgische arbeiders, bedienden, zelfstandigen zich blauw betalen aan directe en indirecte belastingen, sociale bijdragen e.d., ik zie sjoemelpoedels e.a. patsers die met ALLES wegkomem… En U, PoCo-“academici” komen het ons, en zelfs de verstandige rector, even uitleggen hoe het moet ?
    Lees allen de geschiedenis…. de 5e colonne zijn altijd de gevaarlijksten geweest… En ze zijn nu in volle getale terug aanwezig ..

  7. “Monsters bonken op de poort”…
    Het is dus duidelijk welk “soort” accademici aan de verziekte boom van U-Gent groeien! Zijn het niet eerder deze monsters die binnen de poorten zitten?
    Gunnen zelfs hun rector niet een eigen mening en verlangen blijkbaar dat iedereen hun waanbeeld volgt…
    Armoe troef! En dat soort “gedachtenpolitie” moet onze jonge mensen opleiden?
    Eerder indoctrineren vrees ik.
    Zelf echt verbaasd dat Rik VDW positief reageerde op Facebook: heel moedig in dat links medium!
    Hopelijk durft hij vol te houden!

  8. zo zie je weer waar de echte verdraagzaamheid huist . Wie niet in het extreem linkse dweperige kamp in de pas loopt , word zwaar aangepakt . Net wat ze de ” anderen “verwijten .

  9. Met links gaan we stilaan maar zeker naar een communistische dictatuur. Links kan alleen maar verdragen hetgeen ze zelf willen, al de rest is volgens hen terrorisme!

  10. Maak bekend maken wie die walgelijke linkse subsidieslurpers zijn. Het wordt tijd dat ze op dezelfde manier worden aangepakt zoals de woke gedachtenpolitie dit constant doet met mensen met afwijkende meningen.

  11. Ik wou net hetzelfde zeggen . MONSTERS? Wat een minachting voor alle vlaamsbelangpolitici en die honderdduizenden
    Vlamingen. Maar geloof mij ; dit houden ze niet vol.

  12. “De monsters van het fascisme beuken op de poort”
    Hebben deze academici al eens in de spiegel gekeken?
    Wie zei er ook al weer: Als het fascisme ooit terug komt is het als anti-fascisme?

    “Ook aan uw universiteit zijn zij in een overweldigende meerderheid.”
    Wow, was dat maar waar…

    Vele links activistische academici leven ofwel in een ivoren toren ofwel onder een rots…
    Het zou echter fijn zijn mochten ze naar Wallonië emigreren.

  13. Bij Linksologen, lullend en lallend over vermeende “verdraagzaamheid” houdt deze blijkbaar op zodra deze niet meer volkomen congrueert met het eigen bevooroordeeld gauchistisch gedachten goed, idem dito voor hun opvatting over vermeende “diversiteit” die niet zo “divers”(sic) mag zijn dat ze zou afwijken van de eigen betweterige linkse “visie”(?). De hamvraag blijft of bij mensen die WEL economisch productief tot het BNP bijdragen tot het bakken der Welvaartskoek dan belastinggeld moet blijven afgeperst en afgetroggeld worden om daar mee Overheidspersoneel zoals Linksologen vaak verkleed als “socioloog”, “politicoloog” of “antropoloog” te blijven voeden ! Mag de Economisch Productieve Belastingbetalende Burger dan geen consequente “service” verwachten van door hen betaald Overheidpersoneel, inbegrepen ons Staande en Zetelende Magistratuur ?

  14. Bent u maar beschaamd, redenen genoeg zou ik denken. Maar hou het voor uw eigen rekening: voor uw intolerantie voor afwijkende meningen, voor uw afkeer van de vrije meningsuiting. De Rector daarentegen mag trots zijn op zijn moedige en standvastige houding. Tegen de stroom in durven gaan is voor de groten, meehuilen met de politiek correcte censuur is voor de kleintjes.

  15. moet men in de Vlaamse regering eens niet erover nadenken wat die academici voor schade aan neutraal denken kunnen veroorzaken.Ik hoor studenten zeggen dat ze niet voor hun mening durven opkomen daar zei gebuisd worden een schande.en onze Vlaamse regering en minister van onderwijs laat maar begaan.

Plaats een reactie

Delen