Egbert Lachaert. Foto Photonews.

Egbert Lachaert. Foto Photonews.

Uncategorized

Open Vld wil “geen commentaar” geven op Voorpost-vonnis

/

“Elk zichzelf respecterend politicus zou het nu moeten uitschreeuwen dat dit niet kan”, klinkt het op sociale media naar aanleiding van het Voorpost-vonnis. Daarbij werden vier mensen veroordeeld werden omdat ze een spandoek met ‘stop islamisering’ droegen tijdens een betoging, wat op sociale media voor veel negatieve reacties zorgt. Met uitzondering van Vlaams Belang en N-VA kwamen er bij de politieke partijen geen reacties vanuit de partijtop. De liberalen van Open Vld willen “geen commentaar” geven.

Vanochtend werden vier leden van de nationalistische beweging Voorpost veroordeeld voor het aanzetten tot haat en geweld nadat ze vorig jaar in Mechelen een spandoek met opschrift ‘stop islamisering’ droegen tijdens een betoging. Zelf zagen ze dit als een uiting van een mening die dus valt onder de vrije meningsuiting, maar de rechter zag dat blijkbaar anders en veroordeelde hen tot zes maanden cel.

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken en N-VA-voorzitter Bart De Wever reageerden in de loop van de dag op het vonnis, wat zij als een inbreuk op de vrijheid van meningsuiting zien. “Een mening breng je niet voor de rechtbank”, zei De Wever onder meer. “Dit is een schande”, reageerde Van Grieken. Bij de andere partijvoorzitters bleef het stil.

Gevraagd naar een reactie, stelt Open Vld aan onze redactie dat ze geen commentaar willen geven op het vonnis. “Het enige dat we willen zeggen is dat er beroep mogelijk is en het vonnis dus nog herzien kan worden.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




9 gedachten over “Open Vld wil “geen commentaar” geven op Voorpost-vonnis”

  1. Ook de linkse partijen zouden zich moeten aansluiten bij het protest, de Latijnse spreuk indachtig ‘hodie mihi cras tibi’. Want vandaag wordt de vrije meningsuiting op de rechterzijde gemuilkorfd door dit islamofiel vonnis, morgen kan wellicht links aan de beurt zijn. In mei 1940 werden niet enkel Vlaamsnationalisten en rexisten opgepakt, maar ook linksen.
    Alleen de OpenVLD moet niet protesteren, want het is hun partij die, via Somers, de oikofobe haat aanwakkert. Ik vermoed dat de vrouwelijke rechter die dit ondemocratisch vonnis velde, banden heeft met de liberalen. Protest van verrader Lachaert zou dan ook hypocriet zijn, hoewel dit perfect bij zijn valse tronie past.

  2. Een spandoek uithangen en veroordeeld worden. Terreur organisatie Hamas en haar liederen op uw facebook promoten en er gebeurd niets. Zoek de 7 verschillen: ik geef er alvast eentje. Diegenen die de spandoeken uithingen zijn gewone werkmensen. Degene die Hamas promootte is voorzitster van een vivaldi partij. Zover is het in dit land gekomen met justitie.

  3. Hij is akkoord om “het recht op vrije meningsuiting” te beperken. Het is eigenlijk wel grappig dat men in het Vlaams parlement discussieert over radicalisme deze uitspraak tegen de vrije meningsuiting gebeurt.
    Zoals uit het verhaal van Voorpost blijkt, kwam de politie tussen aangevoerd door imam Somers. Als JJ nog een greintje eerbesef heeft, verwijdert hij VANDAAG deze haatstoker.

  4. de vld is een totaal moslim-partij geworden en voeg daarbij haar wereldvreemde rechters en dit zijn de toestanden waarin we ons bevinden.Nu nog JC uitschakelen en het feest kan beginnen.

  5. Wat de Vivaldi doet is nog erger deze linksen zijn gevaarlijk voor ons welvarend Vlaanderen, vivaldi stop ermee, jullie maken het nog veel erger of dat het is VIVALDI ZOEKEN EN VEROVEREN POSTJES EN VERRIJKEN HUN ZELF EN LUISTEREN NIET NAAR HET VLAAMSE VOLK ‘HOU OP’ DE RESULTATEN ZIJN ZICHTBAAR.’HALLO VIVALDI NIET MIJN REGERING!!!!!.

Plaats een reactie

Delen