Uncategorized

Opnieuw schietpartij in Amerikaanse school

Wannes Neukermans

In de Amerikaanse staat Idaho opende een 12-jarige leerlinge donderdagochtend het vuur in de Rigby Middle School. Plotseling haalde ze een geweer uit haar rugzak en begon ze willekeurig te schieten. Ze verwondde daarbij twee medeleerlingen en een schoolmedewerker. De drie raakten zwaargewond maar zijn niet in levensgevaar.

Uiteindelijk kon een leraar het meisje overmeesteren en kon hij het vuurwapen afnemen. Daarna kon ze gearresteerd worden door de lokale politie. Er is niets bekend over de identiteit van de leerlinge, behalve dat ze in de zesde klas zit. Waarom ze het vuur opende is nog niet bekend.

Het schoolpersoneel kon alle leerlingen evacueren, waarna ze door hun ouders opgehaald werden. Vandaag blijven alle scholen in het district gesloten. Het meisje zit momenteel in voorlopige hechtenis en riskeert een straf voor drievoudige moordpoging.

Strengere wapenwetten

Alleen al dit jaar waren er minstens 26 schietincidenten op Amerikaanse schooldomeinen. In maart en april vonden er minstens 45 grote schietincidenten plaats, waarbij 182 mensen stierven.

De Amerikaanse president Joe Biden beloofde aan het begin van zijn termijn een strenger wapenbeleid te implementeren, waarbij hij onder andere de online verkoop van vuurwapens zou beëindigen. Toch blijft de situatie in het land onstabiel en zijn schietpartijen er nog steeds dagelijkse kost. 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

Plaats een reactie

Delen