Mondmasker van Avrox. Foto Photonews

Mondmasker van Avrox. Foto Photonews

Uncategorized

Opnieuw twee personen opgepakt in onderzoek naar Avrox

Wijnand Meeus

Er zijn opnieuw twee personen gearresteerd in het onderzoek naar het Luxemburgse bedrijf Avrox. De gewezen regering-Wilmès bestelde daar vorig jaar 15 miljoen mondmaskers. Het gerecht doet momenteel onderzoek naar onder meer valsheid in geschrifte, gebruik van valse stukken, oplichting, witwassen en belemmering van de vrijheid van opbod of van inschrijving in het bedrijf. Dinsdag werd één van de twee bestuurders, Laurent Héricord, al opgepakt in Cannes. De identiteit van de twee nieuwe personen is nog niet bekend.

In juni opende het Brusselse parket een onderzoek naar aanleiding van de aankoop van 15 miljoen mondmaskers door de Belgische staat bij Avrox. De regering-Wilmès beloofde eind april 2020, in volle coronacrisis, een stoffen mondmasker voor elke Belg. Het Luxemburgse Avrox en de Gentse Firma Tweed & Cotton werden aanbesteed voor respectievelijk 15 en 3 miljoen mondmaskers. Een groot aantal bedrijven ging in protest tegen die aankoop bij Avrox. De bedrijven meenden dat ze ten onrechte waren geweerd bij de aanbesteding. Daarnaast rezen er veel vragen rond het Luxemburgse bedrijf, dat geen ervaring had in de sector.

Dinsdag vonden er in het onderzoek enkele huiszoekingen plaats in verschillende Europese landen. De zaakvoerder werd in Cannes gearresteerd. Vandaag werden opnieuw twee personen gearresteerd in Luxemburg, hun identiteit blijft voorlopig nog onbekend.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen