Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). Photo News

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). Photo News

Binnenland politiek

Overlegcomité bespreekt volgende week Europees coronapaspoort

Simon Segers

Het federale overlegcomité buigt zich volgende week over de toepassing van het Europese coronapaspoort in België, dat meldt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V).

Onderhandelaars van het Europees parlement en de lidstaten kwamen eerder deze maand al tot een akkoord over een digitaal coronacertificaat. Het moet ten laatste op 1 juli mogelijk zijn om binnen de Europese Unie te kunnen reizen zonder bijkomende maatregelen zoals een verplichte coronatest en quarantaine. “We werken momenteel met het coronacommissariaat aan de praktische details”, aldus minister Verlinden. Het is voorlopig nog onduidelijk of dezelfde voorwaarden zullen gelden voor wie gevaccineerd is en wie niet.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

2 gedachten over “Overlegcomité bespreekt volgende week Europees coronapaspoort”

  1. Ik heb mijn Jodenster met daarop een injectiespuit met streep erdoor al klaar liggen. Zo kunnen de gevaccineerden als ze me zien aankomen met een grote boog om me heen lopen, en cafés en restaurants me de toegang ontzeggen. De nieuwe tweedeling en Apartheid is een feit. En dat voor een nauwelijks werkend vaccin. Europa is haar beschaving en democratie verloren. We worden geregeerd door de elite en hun trekpoppen: de presidenten, premiers, ministers en andere politici.

Plaats een reactie

Delen