(Shutterstock)

(Shutterstock)

Binnenland politiek

Overlegcomité: horeca binnen open vanaf 9 juni

Pieter Van Berkel

Het Overlegcomité heeft een akkoord bereikt over een resem versoepelingen vanaf 9 juni. Naast de heropening van de binnenruimtes van de horeca, zouden ook kermissen, fitnesscentra, casino’s, bowlings, bioscopen en theaters opnieuw de deuren mogen openen.

Vanaf 9 juni zullen op evenementen ook maximaal 200 mensen (binnen) of 400 mensen (buiten) toegelaten zijn. Erediensten zullen op 9 juni opnieuw met 100 mensen binnen kunnen en met 200 mensen buiten.

Thuis zou je vanaf 9 juni ook vier mensen mogen ontvangen (nu is dat nog twee).

Ook terugkeermomenten om mensen één dag per week te laten terugkeren naar de werkvloer zouden vanaf 9 juni mogelijk worden.
Verder zouden op 1 juli de beperkingen op het winkelen vervallen. Nu mag je met maximum één extra persoon winkelen en mag je maximum 30 minuten winkelen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

1 gedachte over “Overlegcomité: horeca binnen open vanaf 9 juni”

  1. EINDELIJK , ik heb al sito presto per e-mail geboekt bij “Minerva” Antwerpen voor lunch op 9 juni omdat het er ouderwets lekker is, GEEN “nouvelle cuisine aberraties” met schuimpjes, zalfjes of minuscule porties met meer oog voor de presentatie dan voor de smaak. Waarom vergeten “nouvelle cuisine” farceurs toch steeds een vergrootglas als onderdeel van hun bestek te leggen ????

Plaats een reactie

Delen