(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

Parijs wil doorgaand verkeer in stadscentrum verbieden

Pieter Van Berkel

Het Parijse stadsbestuur wil niet-inwoners tegen 2022 verbieden om nog door het centrum van de Franse hoofdstad te rijden.

De Parijse burgemeester Anne Hidalgo (PS) wil het verkeer in het centrum van de stad drastisch verminderen. Daarom wil men in 2022 doorgaand verkeer in het centrum van Parijs tegenhouden.

Auto’s zouden niet helemaal verboden worden. Inwoners van het gebied, hotelgasten, personen met een handicap en voertuigen gebruikt voor het openbaar vervoer, leveringen en diensten zouden wel nog toegang hebben tot de zone.

55 procent van verkeer geweerd

De nieuwe regels zouden het illegaal maken om door het stadscentrum te rijden zonder te stoppen. Zo zou ongeveer 55 procent van het dagelijkse verkeer in de zone geweerd worden.

De autoluwe zone zou ongeveer 14 vierkante kilometer omvatten en zich uitstrekken van de Place de la Bastille tot aan de Place de la Concorde. Niet alle drukke wijken van Parijs zouden in de zone worden opgenomen. Zo zal de Champs Elysées erbuiten vallen. Het gros van de Parijse overheidsgebouwen en culturele instellingen zal desalniettemin in de zone vallen.

Voertuigen die deze zone binnenrijden zullen worden gecontroleerd door stadsambtenaren. Wie zonder vergunning binnenrijdt zal beboet worden. Ook zullen barrières de toegang tot de straten verminderen.

Het Parijse stadsbestuur probeert al langer het autogebruik in de Franse hoofdstad in te perken. Zo werden dieselauto’s al geweerd, voetgangerszones aangelegd, rijbanen afgesloten, de toegang van auto’s tot veel straten beperkt, fietspaden aangelegd en groenzones en trottoirs uitgebreid in gebieden die normaal voor auto’s werden voorbehouden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen