Partner El Kaouakibi probeerde Tesla van 30.000 euro te verkopen: bewindvoerster laat wagen in beslag nemen

Sihame El Kaouakibi. Foto: Didier Lebrun © Photo News

Uncategorized

Partner El Kaouakibi probeerde Tesla van 30.000 euro te verkopen: bewindvoerster laat wagen in beslag nemen

Kristof Luypaert

Erika Xuan Nguyen, partner van Sihame El Kaouakibi, heeft geprobeerd de Tesla van El Kaouakibi’s vennootschap ‘A Woman’s View’ te verkopen. Maar voorlopig bewindvoerster Annemie Moens kon dat verhinderen en liet beslag leggen op het voertuig. Een rechtbank liet het voertuig in verzekerde bewaring nemen.

De wagen, die naar verluidt te koop stond voor 30.000 euro, is eigendom van de vennootschap A Woman’s View. Dat is de commanditaire vennootschap van Sihame El Kaouakibi.

De inkomsten uit de verkoop van de auto kan men aanwenden om de schulden af te lossen die A Woman’s View heeft bij de vzw Let’s Go Urban (LGU). El Kaouakibi en haar partner probeerden de auto te verkopen via een bevriende garagist. Het voertuig is intussen in verzekerde bewaring genomen en zal onder meer dienen om de laatste lonen uit te betalen van de werknemers van Let’s Go Urban.

De maatregel drong zich op om verder gebruik van het voertuig te vermijden. Moens trok naar de rechter, die besliste om de Tesla in verzekerde bewaring te plaatsen. De mogelijke verkoop van de wagen kan een bedrag van ongeveer 30.000 euro opleveren. Dat geld kan men nu gebruiken om geld dat de vennootschap verschuldigd is aan de vzw LGU terug te betalen.

Aanstaande donderdag zal de rechtbank wellicht niet anders kunnen dan het faillissement uitspreken en een curator aanstellen. Vorige week zijn ook de meubels van LGU verwijderd uit het Urban Center.

Ook de curator van een andere failliete vennootschap, Point Urbain (JJ House), is begonnen met het verkopen van de inboedel in dat gebouw. 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

8 gedachten over “Partner El Kaouakibi probeerde Tesla van 30.000 euro te verkopen: bewindvoerster laat wagen in beslag nemen”

  1. In een rechtstaat wel ja. Doch dit is België, een land dat perfect zou passen tussen diverse Afrikaanse landen. Iemand die nog geen vlieg kwaad heeft gedaan wordt door een internationale troepenmacht opgejaagd. Een gekleurde persoon die voor miljoenen euro’s belastinggeld heeft gefraudeerd loopt nog rustig vrij rond.

  2. Op een promotievideo met haar sponsor Somers roept het wit getint konijn vrolijk uit: ‘Shimane ’s in the building. Ik hoop dat het binnenkort zal zijn: Shimane is in the jail!

Plaats een reactie

Delen