Paus beschouwt kindermisbruik als "psychologische moord"

Paus Franciscus. Shutterstock

Uncategorized

Paus beschouwt kindermisbruik als “psychologische moord”

Anton Schelfaut

Paus Franciscus beschouwt seksueel misbruik van kinderen als een soort van “psychologische moord”. Kindermisbruik moet consequent aan het licht worden gebracht, zei de katholieke kerkleider zaterdag in het Vaticaan.

“Kindermishandeling is een soort ‘psychologische moord’ en in veel gevallen een annulering van de kindertijd”, waarschuwde Franciscus tijdens een bijeenkomst van de Italiaanse antimisbruikvereniging genaamd Meter.

Volgens de geestelijke leider is het beschermen van kinderen tegen seksuele uitbuiting de plicht van alle staten. Zowel mensenhandelaars als daders van misbruik moeten vervolgd en bestraft worden, zei hij. Verder liet de 84-jarige kerkleider zich ook kritisch uit over het promoten van kinderpornografie via internet en diverse sociale media.

De katholieke kerk lag zelf ook al herhaaldelijk onder vuur omdat ze gevallen van kindermishandeling binnen haar eigen rangen verdoezelde. Het instituut wordt ervan beschuldigd dat degenen die hoge functies bekleden binnen de Kerk, de beschuldigingen niet snel genoeg behandelen of in de doofpot stoppen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

1 gedachte over “Paus beschouwt kindermisbruik als “psychologische moord””

  1. De paus die “kindermishandeling” veroordeelt, dat is hetzelfde als dat Marc Dutroux pedofilie en moord zou veroordelen: hypocrisie. Maar wat kan men anders verwachten van een jezuïet die het pausschap geüsurpeerd heeft. Deze valse paus heeft geen recht van spreken in naam van Christus.

Plaats een reactie

Delen