Foto ter illustratie - Foto: Shutterstock

Foto ter illustratie - Foto: Shutterstock

Uncategorized

PCR-testen mogelijk gratis deze zomer

Niels Geerinck

Er wordt momenteel nagegaan of de PCR-testen voor essentiële reizen naar het buitenland gratis of aan een democratische prijs kunnen worden aangeboden. Nadien zal ook bekeken worden of dit eventueel ook kan voor vakantiegangers. Dat liet Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) weten.

Het Europees coronacertificaat maakt zijn opwachting begin juli. Toch zullen er heel wat mensen zijn, die niet op de invoering wachten ervan en hun reis vroeger zullen inplannen. Volgens Verlinden zullen sommige landen dan ook eerder met het certificaat aan de slag gaan voorlopig is het onduidelijk over welke landen dit gaat. Reizigers die afkomstig zijn uit rode zones zullen zich bij aankomst in ons land verplicht moeten laten testen en in quarantaine gaan.

Overbruggingsperiode

Ondertussen wordt er in de overbruggingsperiode tot de invoering van het certificaat bekeken of het aanbieden van PCR-testen niet gratis kan. Deze worden momenteel al aan een meer democratische prijs aangeschaft in het kader van professionele reizen. Europa wil dit dan ook uitbreiden naar vakantiereizen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

3 gedachten over “PCR-testen mogelijk gratis deze zomer”

  1. Gratis is het nooit.. mensen betalen dit gewoon zelf dmv belasting.

    En leuke taktiek, zo gaat het ook hier in Nederland. De focus wordt gelegd op de kosten zodat we niet praten over het hele principe van de test-samenleving die niet deugt…

  2. Sommigen willen nog leven zonder een door de Big farma en ‘Big Reset’ opgedrongen DNA / auto-immuniteit veranderende vaccinatie, die overigens niet gratis is, maar u onmenselijk véél belastinggeld gaat kosten!

Plaats een reactie

Delen