Peter De Roover en Alexander De Croo. Foto Photonews. © Philip Reynaers/Photo News - 10924696-036

Peter De Roover en Alexander De Croo. Foto Photonews. © Philip Reynaers/Photo News - 10924696-036

Uncategorized

Peter De Roover (N-VA): “Weer geen duidelijkheid rond plexiglazen”

Ruben Notteboom

Peter De Roover (N-VA) is ontevreden over de onduidelijkheid van premier De Croo (Open Vld) over de plexiglazen in de horeca. De plexiglazen zorgden voor veel verwarring. Bevoegde ministers Clarinval en Dermagne beweerden dat plexiglas toegestaan was. Dat zorgt ervoor dat de terrascapaciteit op een veilige manier vergroot kan worden. Verlinden en Van Quickenborne spraken dat echter tegen.

N-VA-fractievoorzitter Peter De Roover vroeg een duidelijk antwoord aan premier De Croo om de verwarring op te kunnen lossen. Zelf wil De Roover dat plexiglazen worden toegestaan zodat meer mensen op een veilige manier bij elkaar kunnen zitten. Hij is echter ontevreden met het antwoord en vindt dat De Croo opnieuw zeer onduidelijk is.

De Roover vindt dat de overheid geen besef heeft van hoe horeca werkt

De Roover reageert scherp. “Ik vrees dat de uitbaters van cafés en restaurants weer zullen moeten wachten tot enkele uren voor de verruimde opening vooraleer ze weten of hun investeringen in veiligheid zullen kunnen renderen of niet,” klinkt het.

Daarnaast vindt De Roover dat de overheid geen besef heeft van hoe de horeca functioneert. “Ik heb de indruk dat de federale regering meent dat horecazaken gelijk zijn aan gloeilampen, die je met één knip kan aan- en uitschakelen. Dat miskent de inspanningen van horeca-uitbaters en etaleert een misprijzen voor zelfstandigen”, aldus de N-VA-fractievoorzitter.

“De overheid gebruikt zelf plexiglazen, waarom mag de horeca dan niet?”

De Roover merkt ook op dat de overheid zelf plexiglazen gebruikt. Hij begrijpt niet waarom het in de horeca dan niet zou kunnen. “Als plexiglazen niet gezond zijn dan moet u dringend café ‘ministerraad’ sluiten want daar wordt met twintig mensen samengezeten in de overtuiging dat het veilig is”, zegt hij. Daarom roept hij de premier op om duidelijk en consequent te zijn. Het coronabeleid moet eenduidig zijn en logisch in elkaar zitten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen