Illustratief. Foto Shutterstock

Illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

Pfizer doneert voor 58 miljoen euro aan medicijnen aan India

Wijnand Meeus

Farmabedrijf Pfizer doneert voor ongeveer 58 miljoen euro waard aan medicijnen aan India. Zo willen ze het zwaar getroffen land door het coronavirus helpen. Daarnaast werden er gesprekken opgestart tussen de Indiase overheid en het bedrijf om de goedkeuring van het vaccin te versnellen.

CEO Albert Bourla zegt diep bezorgd te zijn over de kritieke coronasituatie in India. “Onze gedachten zijn bij jullie, jullie geliefden en alle mensen in India”, klinkt het. “We zijn vastbesloten om een partner te zijn in de Indiase strijd tegen de ziekte en werken snel om de grootste humanitaire hulpactie uit de geschiedenis van ons bedrijf te mobiliseren.”

In diezelfde brief die hij naar zijn Indiase werknemers stuurde staat ook nog dat de distributiecentra in Europa, de Verenigde Staten en Azië aan het werk zijn om de medicijnen op te sturen die deel uitmaken van de strijd tegen het coronavirus in India. Naar eigen zeggen doneert Pfizer de medicatie om er mee voor te zorgen dat elke coronapatiënt in elk publiek ziekenhuis gratis de nodige medicatie krijgt. “De medicatie te waarde van meer dan 70 miljoen dollar zal meteen beschikbaar gemaakt worden en we gaan nauw samenwerken met de overheid en ngo’s om ze daar te krijgen waar ze het meeste nodig zijn”, aldus Bourla.

De CEO wil er bovendien alles aan doen om het Pfizer-vaccin beschikbaar te maken in het land. “We bespreken momenteel met de Indiase overheid een snelle weg tot de goedkeuring om ons Pfizer-BioNTech-vaccin beschikbaar te maken in het land.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

4 gedachten over “Pfizer doneert voor 58 miljoen euro aan medicijnen aan India”

  1. De media trachten ons nog meer bang te maken, nu met cijfers en beelden uit India dat zwaar zou geteisterd zijn door een corona virus. Om welke virus het juist gaat wordt er niet bij verteld. 3000 doden per dag op 1.300.000.000 mensen! Wij tellen er 40 per dag voor 11.000.000 mensen. Naar Indiase normen zijn er dat dus boven de 4.000 per dag. Dat de arme mensen in India in open lucht verbrand worden, is daar normaal. Dat de ziekenhuizen vol liggen ook. Bij ons lagen tijdens de Hongkong griep en de Mexicaanse griep de ziekenhuizen ook vol, met soms patiënten op de gang. Stop dus de paniekzaaierij die enkel dient om onze bevolking onder de Vivaldi-knoet te houden.

  2. “Om welke virus het juist gaat wordt er niet bij verteld.” Geen idee welke berichten jij leest (De Story?) maar dat wordt overal gewoon vermeld. En al eens bij stilgestaan dat , vooral in de landbouwgebieden, de infrastructuur quasi onbestaand is en er ondergerapporteerd wordt?

  3. In India worden de doden amper geteld. Je mag de gerapporteerde doden in India maal 20 doen en dat zal zeker dichter bij de waarsheid liggen.. Alle families worden daar nu getroffen door het virus.

Plaats een reactie

Delen