Club Brugge. Foto Shutterstock.

Club Brugge. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Plannen voor nieuw stadion Club Brugge onder druk

Ruben Notteboom

Er waren grote plannen voor een nieuw stadion van Club Brugge, maar niet iedereen ziet die zitten. Het stadion zal normaal gezien gebouwd worden naast het huidige Jan Breydelstadion. De omwonenden maken zich echter zorgen over mogelijke overlast door licht, lawaai en verkeersdrukte.

Het nieuwe stadion zal maar liefst 40.000 supporters een plaats kunnen bieden. Het nieuwe complex zal worden gebouwd op de Olympiasite vlak naast het Jan Breydelstadion. Of dat zijn toch tenminste de plannen, want meer dan 125 omwonenden hebben een bezwaar ingediend.

Bezwaren tegen stadion Club Brugge voor mogelijk overlast geluid, verkeer en licht

Men kon bezwaar aantekenen tot vorige week vrijdag. De bezwaren gaan vooral over de mogelijke verkeersdrukte, licht en lawaai. Brugs schepen voor Ruimtelijke Ordening Franky Demon (CD&V) zegt in VRT dat “het moeilijk is om een exact aantal te communiceren. Het kan zijn dat er nog enkele bezwaren niet zijn aangekomen én verschillende bezwaren zijn ook ondertekend door meerdere indieners”.

Nu moet het MER nog opgemaakt worden, het milieueffectenrapport. Op basis daarvan kan men dan een antwoord bieden op de bezwaren van het volk. De stad zal dan oordelen of de bezwaren en bezorgdheden gegrond zijn of niet. Daarna volgt een uiteindelijk advies over het stadion. De Vlaamse Overheid heeft echter de eindbeslissing of het stadion er komt of niet. Die valt ten laatste tegen begin oktober.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen