Vlaamse Regering zonder VB kan enkel met drie van de vier Vivaldi-partijen

Vlaamse Regering zonder VB kan enkel met drie van de vier Vivaldi-partijen. Photonews

Uncategorized

Politie maakt balans op na La Boum 2: 132 arrestaties en 28 gewonden

Anton Schelfaut

De Brusselse politie heeft na het illegale evenement La Boum 2 in het Ter Kamerenbos uiteindelijk 132 mensen aangehouden. Vijf van hen blijven in de cel. Dat meldt een woordvoerster van de politie.

Het gaat om 127 administratieve aanhoudingen en 5 gerechtelijke, onder meer wegens gewapende weerspannigheid, bedreigingen en verkoop van verdovende middelen.

Zaterdag daagden opnieuw duizenden mensen op voor de tweede editie van het illegale evenement La Boum. De politie ging over tot de ontruiming van het park wegens het niet naleven van de coronamaatregelen. Daarbij vielen 28 gewonden: 15 aan de kant van de deelnemers en 13 bij de politie. Rond 21 uur keerde de rust terug.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

5 gedachten over “Politie maakt balans op na La Boum 2: 132 arrestaties en 28 gewonden”

  1. Ik denk dat de federale regering eerst illegaal was, nadat ze zonder Vlaamse meerderheid zichzelf gevormd heeft onder het mom van volksgezondheid en zich nu (en haar regeltjes) niet wilt ontbinden. Als de rechterlijke macht zelfs zegt dat de maatregelen illegaal zijn, en een illegale regering heeft ze gevormd en zelfs onze grondwet heeft aangetast, moet je niet raar opkijken dat ze onschuldigen laat afranselen door de uitvoerende macht. Wij zijn gemaakt om vrij te zijn, en alles wat je onderdrukt komt terug met wraak.

  2. Ik heb net als Annelies Verlinden de tv beelden gezien waarop hooligans in politie-uniform illegaal geweld gebruikten tegen passieve/vreedzame burgers. Minister speelt voor Pontius Pilatus. Ondergetekende niet. Politie-hooligans die zonder geldige reden met pepperspray op vreedzame burgers spruiten pal op hun aangezicht of burgers aanvallen en met de wapenstok slaan of natrappen. Dat soort criminele taferelen is een flagrante schending van de wet en de mensenrechten en wens ik met klem te veroordelen. Ter info even mededelen, dat eenieder die het slachtoffer is van illegaal politiegeweld het recht heeft zijn fysieke integriteit te beschermen zelfs door gebruik te maken van tegengeweld. Getuigen maken best beeldmateriaal als bewijs om te gebruiken voor de rechtbank, de sociale media en de pers.
    De politie heeft geen vrijgeleide om burgers te mishandelen. De rotte appels in de politiek (stadhuis Brussel) en bij de politie moeten eruit. Ik was niet aanwezig in Terkamerenbos en houdt mij aan de coronaregels. Dat weerhoudt mij niet om solidair te zijn met de slachtoffers van politiebeulen en dito politici die oorlog voeren tegen de bevolking. Tot slot, de politie van Brussel laat niets onverlet om zich gehaat te maken bij de bevolking. Ze creëert een prerevolutionair klimaat. Ik doe dan ook een oproep op integere politiemensen om collega’s die zich misdragen ter orde te roepen en hen desnoods te stoppen.

  3. Balans: Burgemeester Close (PS) weigerde het park te sluiten omdat het een publieke ruimte is en ten alle tijde toegankelijk moet zijn voor de bezoekers/wandelaars. Waarom ontketent hij dan een oorlog als het publiek zijn uitnodiging in de praktijk zet. Negatieve reacties over het politiegeweld en repressie in de pers: Noël Slangen, columnist in HLN (030521) “Sommige politieagenten beseffen niet dat de ‘oproer’ in ‘oproerpolitie’ betekent dat je als agent oproer moet tegengaan, niet veroorzaken. Het veelvuldig en zinloos gebruik van pepperspray doet vermoeden dat men een palet te veel besteld heeft”. In Het Nieuwsblad (030521) schrijft Hannes Cattebeke, politiek redacteur,:” Wie de politie aanvalt, is crapuul. Maar wie als politieagent burgers aanvalt, is dat ook” (sic). In dezelfde krant laat Motivatiepsycholoog, Maarten Vansteenkiste, optekenen:” Mensen gaan in het verweer en proberen zo hun bedreigde autonomie te herstellen”. kI begrijp hieruit een verwijzing naar het collectief falen van de overheid. Mijn conclusie: Burgemeester Close heeft gefaald door incompetentie en dient de bevoegdheid “ordehandhaving af te staan aan een professioneel. Quid Annelies Verlinden, minister van Binnenlandse Zaken? Hoe is dat mens op Binnenlandse Zaken beland? Geef haar C4 om haar en de bevolking te beschermen.

Plaats een reactie

Delen