Pro-Palestijnse buschauffeur De Lijn: "Allah geef ons de overwinning op kleinkinderen van apen en varkens"

De pro-Palestijnse buschauffeur. Foto: Facebook.

Cultuuroorlog

Pro-Palestijnse buschauffeur De Lijn: “Allah geef ons de overwinning op kleinkinderen van apen en varkens”

Kristof Luypaert

M.A., een buschauffeur van Syrische origine die werkt voor een onderaannemer van De Lijn liet zich op 14 mei erg grof en beledigend uit tegenover Israëli’s en joden. “Overwinning voor onze mensen in Palestina, o Allah, geef ons de overwinning op de kleinkinderen van apen en varkens.” Jihadexpert Peter Velle merkte het bericht op en diende een klacht in bij De Lijn. Aan PAL NWS bevestigt een woordvoerster van De Lijn dat betrokkene zal “aangesproken worden op zijn uitlatingen door zijn leidinggevende”.

Het Israëlisch-Palestijnse conflict verhit meer en meer ook in ons land de gemoederen. In diverse Vlaamse steden zoals Antwerpen en Gent verzamelden gisteren pro-Palestijnse betogers om te protesteren tegen de oorlog in Gaza. Daarbij zijn onder meer in Gent een Israëlische vlag verbrand en in Brussel zijn diverse antisemitische slogans gescandeerd.

Alle betogingen waren verboden, maar zowel in Antwerpen, Gent als in Brussel liet de politie begaan.

Buschauffeur M.A., is afkomstig uit Syrië en woont in Halle. Volgens zijn Facebookprofiel werkt hij al sinds augustus 2019 als buschauffeur voor de Vlaamse openbare vervoersmaatschappij De Lijn.

“Deze comment staat haaks op wat wij van onze chauffeurs verwachten”, bevestigt een woordvoerster van De Lijn aan PAL NWS

https://redactie.palnws.be/2021/05/parket-onderzoekt-antisemitische-uitlatingen-syrische-buschauffeur-minister-peeters-contacteert-de-lijn/
Klik op bovenstaand artikel en lees meer.

Woordvoerster De Lijn: “Deze commentaar staat haaks op wat wij van onze chauffeurs verwachten”

In een reactie aan de klager neemt De Lijn alvast afstand van de uitspraken van de buschauffeur:

De Lijn tolereert geen enkele vorm van discriminatie, in geen enkele situatie. Wij verwachten van onze chauffeurs een correcte houding naar alle klanten, ongeacht afkomst, voorkomen, religie, gender, handicap enz. ook op sociale media. Omgekeerd ook: chauffeurs en klanten moeten respectvol met elkaar omgaan”, klinkt het.

“Deze comment staat haaks op wat wij van onze chauffeurs verwachten”, besluit de klantendienstmedewerker in zijn reactie aan Velle.

Een woordvoerster van De Lijn aan wie we de screenshots lieten zien bevestigt het standpunt van De Lijn en zegt dat de betrokken chauffeur zich zal moeten verantwoorden aan zijn leidinggevende. Over de mogelijke verdere gevolgen van deze uitspraak wil De Lijn niet communiceren, “wegens privacy-redenen”.

Ondertussen liet Ine Pieters, woordvoerster van De Lijn weten “dat de heer M.A. geen personeelslid blijkt te zijn van De Lijn zelf, maar wel van een van onze onderaannemers”. Het dossier is intussen aan hen overgemaakt voor verdere opvolging.

“Ik verwacht een sterk signaal van De Lijn, want dit is voor mij jodenhaat”, reageert Peter Velle. “Ik heb veel joodse vrienden en rij zelf ook vaak met tram of bus. Zulke moslimextremisten willen wij liever niet als chauffeur”, besluit hij.

Neem nu een abonnement op ’t Pallieterke en lees alle artikelen, inclusief de PAL PLUS artikelen online voor maar 9 euro per maand.

https://redactie.palnws.be/product/online-abonnement/
Klik op de afbeelding hierboven om u te abonneren en steun onafhankelijke nieuwsgaring.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

25 gedachten over “Pro-Palestijnse buschauffeur De Lijn: “Allah geef ons de overwinning op kleinkinderen van apen en varkens””

  1. Deze man moet op staande voet ontslagen worden.
    “Aangesproken” worden door een leidinggevende is niet genoeg.
    Deze man heeft bijna dagelijks het leven van vele mensen letterlijk in de hand.
    Wat als hij met zijn bus met inzittenden dood en verderf wil zaaien onder de “apen en varkens”???
    Heeft de leidinggevende van De Lijn daar al bij stil gestaan???

  2. Zoals ik reeds vroeger zei : alle delicten zijn niet van toepassing op allochtonen enkel voor autochtonen. Waar zijn onze politici om hier op te reageren?

  3. Ontslag om dringende redenen. Geen werkloosheidsuitkering en uit het land zetten. Aanhangers van de radicale islam en promotoren van Hamas of andere islamterreur hebben hier niks te zoeken. Terug naar Syrië en rap.

  4. Wanneer gaat Unia, met hun opperseut, iets doen zoals bv. klacht neerleggen??

    Dezerotte appel moet per direct ontslagen worden en uitgewezen naar Syrië, waar hij voort kan broebelen in de woestijn!!!

  5. Ik vind dat hij dat mag zeggen! Vrije meningsuiting is voor mij bijna absoluut. Ik moet ook het omgekeerde mogen zeggen natuurlijk. Iedereen moet beledigd mogen worden!

  6. Onmiddelijk ontslaan. Word er moedeloos van. De linkse paars groene regering laat alles betijen. Waren wij maar even strijdvaardig tegen al dat moslimgeweld. Maar ze beletten ons te kiezen. Binnenkort zijn ze door massalegeboorten in de meerderheid.. Vandaag weer 6000 marrocanen aan Spaanse grens tegengehouden. Dat zijn geen vluchtelingen maar profiteurs voor onze sociale zekerheid. Die solidariteit moet een einde nemen.Onze kindereb werken hard en kunnen van al die voorrechten die zij krijgen niet genieten. Wij vlamingen zijn veel te laks tegen al die mensenrechtenorganiaties in Europa. De balans is niet meer in evenwicht.

  7. Parlementaire onschendbaarheid afnemen en dagvaarden voor de inquisitie. Oo nee dat geld voor uitspraken van gedwongen rechtse volksverdedigers zoals Dries van Langenhoven, daar vinden ze wel ergens een rechter voor die hem zal schuld verklaren dixit politiek correct België.

  8. Die werkt bij flanders bus in halle… zie hem regelmatig, type chauffeur dat bid op de bus en altijd Arabische gebrabbel afspeelt voor heel de bus… schande dat die met een openbare bus rijdt.

  9. Opnemen . . .
    Naar de werkgever, de pers, verschillende televisie-kanalen en voorzitters van alle politieke partijen sturen . . .
    En dan . . .
    Reacties afwachten . . .
    Ben echt benieuwd . . .
    Naar de reacties . . .

Plaats een reactie

Delen