Professor Steven Callens. Foto Belga.

Professor Steven Callens. Foto Belga.

Uncategorized

Professor UGent: “Vrijheid wordt voorwaardelijke invrijheidsstelling”

/

“Het wordt eigenlijk een voorwaardelijke invrijheidstelling”, aldus professor Steven Callens (UGent), die ook lid is van de GEMS, dinsdag in De Ochtend op Radio 1. Hij had het daarbij zoals u vermoedt bij het horen van ‘voorwaardelijke invrijheidstelling niet over iemand die criminele feiten gepleegd heeft, maar over uw vrijheid. De professor pleit ervoor om de coronamaatregelen aan te houden, ondanks vaccinatiegraad, en altijd voorwaarden te koppelen aan vrijheid.

Met de heropening van de horeca-terrassen en vandaag bekend gemaakte geplande heropening van onder meer sportscholen, binnenhoreca en cinemazalen, lijken we onze vrijheden geleidelijk aan terug te krijgen. Sommige experten roepen echter op voor meer voorzichtigheid, waaronder ook UGent-professor Infectieziekten Steven Callens. Hij wordt naar eigen zeggen “zenuwachtig” van de versoepelingen.

“We worden er wat zenuwachtig van”, zegt de professor die ook lid is van de GEMS, de expertengroep die de regering adviseert in de coronacrisis. “Men spreekt over de volledige vrijheid, maar eigenlijk moeten we spreken over een voorwaardelijke invrijheidsstelling, want er zullen altijd voorwaarden nodig zijn.”

Voorwaarden koppelen aan onze vrijheid dus, en niet alleen vaccinatiegraad. “We stellen de vaccinaties gelijk aan volledige immuniteit, maar dat is niet helemaal zo. De vaccins werken niet bij iedereen voor de volle 100 procent, dat mogen we niet vergeten.” Hij vindt dat er ook voorwaarden als aantal besmettingen en ziekenhuisopnames gekoppeld moeten worden aan vrijheid. “Anders draaien we ons een rad voor de ogen en zal het des te pijnlijker zijn om later maatregelen terug te moeten schroeven.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




3 gedachten over “Professor UGent: “Vrijheid wordt voorwaardelijke invrijheidsstelling””

  1. Dus, Steven Callens, mij onbekend en niet verkozen Iemand , gaat mijn vrijheid bepalen…
    Volg zelf dan maar uw opvattingen,sluit uzelf op en stop met 2 jaar leven af te nemen van alle anderen voor iets wat in de toekomst een griep zal blijken.
    De griep ? Al meer dan een jaar onbestaande????

  2. Het begint stilaan duidelijk te worden dat de leden van de GEMS en andere “specialisten” die men al meer dan 1 jaar door onze strot ramt aan het einde van hun “glorie” periode beginnen te komen.
    Ze zullen terug verdwijnen in de uithoek of kelder van de een of andere universiteit waar ze altijd al gezeten hebben, en duidelijk hun job niet hebben gedaan.
    Moesten ze dat wel gedaan hebben hadden ze er niet zo een puinhoop van gemaakt.
    Problemen creëren die men wil oplossen door paniek te zaaien en te verkondigen kan even lukken.
    Maar de leugens worden nu voor iedereen (die het wil zien) zichtbaar.
    Het virus is er, dat ontken ik niet.
    Maar het is wereldwijd ge/misbruikt om zaken door te drukken (vooral op politiek vlak) die anders niet gelukt waren.
    De economische schade zal hen een worst wezen, om nog maar te zwijgen van de psychologische schade.

Plaats een reactie

Delen