Boerenbond stapt naar Grondwettelijk Hof als stikstofdecreet gestemd wordt: “Ronduit onwettige en onrechtvaardige elementen”

Lode Ceyssens van Boerenbond. Photonews

Uncategorized

PS-fractieleider haalt uit naar N-VA: “U houdt niet van Brussel!”

Anton Schelfaut

PS-fractieleider in het Brussels Parlement Chahid Ridouane gaf gisteren aan dat zijn fractie nooit voorstellen van de N-VA zal goedkeuren. Volgens hem zijn er immers verschillende soorten oppositie. “U houdt gewoon niet van Brussel!”, verweet hij de N-VA-fractie.

“Ik verberg het niet, er is ‘oppositie’ en er is ‘oppositie’. Er zijn teksten van de oppositie waarover ik wil discussiëren en er zijn teksten van de oppositie waarover ik niet wil discussiëren”, benadrukte PS-fractieleider Chahid Ridouane. “Het is een persoonlijke keuze van mevrouw Frémault (van oppositiepartij cdH, red.) om teksten van de N-VA mee te steunen. Ik doe dat niet. Maar er is een soort oppositie waarmee de PS niet wil discussiëren.”

Later vroeg N-VA-fractieleider Cieltje Van Achter haar PS-collega om meer uitleg.“Wat bedoelt u nu, kan u mij uitleggen wat voor soort oppositie wij zijn? Waarom wil de PS geen teksten van de N-VA bespreken?”

“In één zin mevrouw Van Achter: een oppositie die van Brussel houdt. U houdt gewoon niet van Brussel!”, repliceerde Ridouane.

“Voor de PS zijn wij simpelweg tweederangsburgers. Meneer Chahid Ridouane, u hebt zich van uw lelijkste kant laten zien. Onze fractie laat zich niet doen en blijft op haar elan doorgaan!”, schrijft N-VA Brussel op Twitter.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

14 gedachten over “PS-fractieleider haalt uit naar N-VA: “U houdt niet van Brussel!””

  1. De reden dat mensen niet van Brussel houden is omwille van de vele inwijkelingen en hun nakomelingen met een kleurtje die verantwoordelijk zijn voor de merendeel van de criminaliteit

  2. “U houdt gewoon niet van Brussel” = haatspraak, en verboden is ons “democratisch” België. Parket Brussel Halle-Vilvoorde, graag die man voor de rechter brengen.

  3. Zelf klagen de moslims keer op keer steen en been dat ze als minderwaardig worden beschouwd, maar zelf maken ze ook keer op keer een onderscheid tussen groepen. Ik hou zo niet van verloedering, straffeloosheid en desastreus beleid, dus ja….ik hou niet van Brussel.

  4. Natuurlijk houden Vlamingen die zichzelf respecteren niet (meer) van Brussel. Waarom zouden we ? Omwille van de “jongeren ” van de soort van Chahid ? Omwille van het feit dat we daar vlot in het Nederlands terechtkunnen ? Omwille van de verloedering van de volksbuurten daar ? Omwille van de onleefbaarheid in Molenbeek, Kuregem, Sint Joost ? Of zijn er nog troeven aanwezig die van die stad, die het zich veroorlooft zich nog altijd de hoofdstad van Vlaanderen te heten enig voordeel voor dat Vlaanderen op te leveren ?

  5. waarom moeten de Vlamingen Brussel nog zoveel geld geven.Wanneer gaat de NVA haar euro vallen alles wat Vlaams is wordt tegengewerkt en gehaat niet alleen door de Franstaligen maar nog meer door de Moslims.Het is geen cordon meer alleen tegen Vlaams Belang maar ook tegen NVA of moet ik zeggen NBA.

  6. Stop met geld te geven.en tis zo gedaan.
    Ben zelf geboren in brussel.en word uitgespuugd door de “”””” nieuwe aankomst”””.
    Wanneer kom het goed.nooit.alkes is om zeep geholpen door de PS.
    Partie segration

  7. In 1970 begon ik in Brussel te werken. Ik heb Brussel zien ‘verkleuren’. Midden jaren ’90 wilden de vrouwen in ons bedrijf niet meer de permanentie waarnemen uit schrik om ’s avonds naar het station te wandelen. Van zo’n Brussel kan je moeilijk houden.

Plaats een reactie

Delen