Federica Mogherini. Foto Shutterstock

Federica Mogherini. Foto Shutterstock

Uncategorized

Rector Europacollege: “Het is logisch dat jongeren elkaar willen zien”

Wijnand Meeus

Federica Mogherini, de rector van het Europacollege in Brugge, zegt niet te hard te willen zijn voor haar studenten. “Zij lijden onder deze crisis. Wat we zien in Brugge, zien we ook in Brussel, in Gent, in álle studentensteden wereldwijd”, klinkt het. De studenten kwamen de afgelopen maanden enkele keren in het nieuws nadat ze betrapt werden op het organiseren van lockdownfeestjes.

“Ik wil niet te hard zijn voor onze studenten”, zegt Mogherini. “Zij lijden onder deze crisis. Wat we zien in Brugge, zien we ook in Brussel, in Gent, in álle studentensteden wereldwijd. Het is logisch dat jongeren elkaar willen zien. Bovendien kunnen onze studenten in het weekend niet naar huis. Ze wonen samen in grote residenties. En ja, ’s avonds drinken ze een biertje in de gemeenschappelijke ruimte. Is dat een lockdownfeest? Ik keur het niet goed, hoor, maar ik kan het wel begrijpen. Anyway, we zeggen hen dat ze niet mogen samenkomen, zelfs niet in hun eigen residenties.”

Volgens Mogherini zijn er ook ‘andere belangen’ in het spel. Zo beschuldigt ze extreemrechtse politici ervan dat ze het college misbruiken voor politieke spelletjes.. “De critici willen de Europese Unie treffen door het college onder vuur te nemen. Dat zijn vaak extreemrechtse politici en andere eurosceptici. Zij willen dat het college een slecht imago krijgt. Het is daarom dat ze voortdurend zeggen dat hier alleen verwaande rijkeluiskinderen studeren.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen