Premier Alexander De Croo (Open Vld) - Foto: Shutterstock

Premier Alexander De Croo (Open Vld) - Foto: Shutterstock

Uncategorized

Regering werkt aan nieuwe manier van communiceren: “Rekening houden met ‘culturele diversiteit’ en ‘graad van geletterdheid'”

Niels Geerinck

De federale regering werkt momenteel aan een nieuwe manier van communiceren over COVID-19. Ze willen ‘alle Belgen’ bereiken. Ze werken samen communicatie-experten van de Universiteit Antwerpen. De nieuwe communicatiestrategie zal ook in de toekomst worden ingezet bij andere crisissen.

De Universiteit van Antwerpen bracht een groep onderzoekers en communicatie-experten samen. Het team moet van de federale regering een nieuwe manier van communiceren ontwikkelen. Het gaat hierbij om een zogenaamde “inclusievere crisiscommunicatie”.

Professor Mieke Vandenbroucke werkt aan de Universiteit van Antwerpen en laat weten dat “niet alle groepen zijn even gemakkelijk bereikbaar en niet alle huidige communicatie is even toegankelijk voor iedereen”.

Volgens Vandenbroucke is niet iedereen in staat om steeds opnieuw op de hoogte te zijn van de maatregelen. Het gaat dan vooral om anderstaligen, mensen met een zintuigelijk beperking of groepen waarbij de bevolking grotendeels bestaat uit laaggeletterden. “Voor hen kan het moeilijk zijn om bijvoorbeeld de persconferentie na een Overlegcomité te volgen en vervolgens te surfen naar een website om er alle maatregelen vlot te vinden”, aldus de onderzoeker.

De regering wil daarom nu volop inzetten op een communicatiestrategie die iedereen kan behagen. Daarbij zal er rekening worden gehouden met ‘meertalige en culturele diversiteit’ en ‘graad van geletterdheid’.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

13 gedachten over “Regering werkt aan nieuwe manier van communiceren: “Rekening houden met ‘culturele diversiteit’ en ‘graad van geletterdheid'””

  1. De communicatie over de mogelijkheid tot het bekomen van diverse sociale uitkeringen is nochtans geen probleem. Dan “verstaan” ze het wonderbaarlijk wel.

  2. De regering wil ons verder als kleuters behandelen . Ze beseffen niet , dat het merendeel van de bevolking geen kleuters zijn , omdat ze zelf nog kleutergedrag vertonen . En de graag van geletterdheid : zorg opnieuw voor degelijk onderwijs . Waar niet de gelijkheidsutopie ( of nachtmerrie ) de maat van alle dingen is , maar iedereen kansen geven om zich te ontplooien , die er echt moeite wil voor doen .

  3. Hiervoor zal een nieuw component worden opgericht, het Ministerie van Waarheid, dat exclusief zal bemand, bevrouwd, en betranst worden door inclusieve aanhangers van de vivaldi-junta.

  4. Natuurlijk is de minimale vereiste dat wie hier onderhouden wordt minstens Nederlands aanleert of moeten wij Arabisch leren. Als ze dat niet doen dat ze dan hun no-go zone verlaten en terug naar hun oorspronkelijk hol gaan wonen. Of dat ze elkaar maar aansteken dan is het voor mij ook opgelost. Nie aanpassen, nie gewenst, geen geld, geen gezever oprotten. Na de familie Shiame onderhouden te hebben (5 miljeon) nu gans het Shiamees volk, hun aanwas en genetische afwijkingen ook nog gaan onderhoud terwijl we zelf die rot landen verplicht uitgedreven worden.

  5. Ik kan daar inkomen. Het is voor geletterde autochtone Vlamingen al bijzonder moeilijk zoniet onmogelijk om eraan ui te geraken als het “crisis comité” met een nieuwe persconferentie voor de dag komt ,laat staan dat ongeletterden en anderstaligen eraan uit geraken! Jongens toch wat gaan we hier nog allemaal meemaken. Misschien heeft het te maken met de premier zelf om het ook voor hem verstaanbaarder te maken wat zijn acolieten allemaal klaar stoven.

  6. Tja, als de schotelantennetjes niet naar “Brussel Vlaams” of “Brussel Frans” gericht zijn krijg je natuurlijk het fenomeen van “moeilijk bereikbare groepen”.

  7. Verplicht hen om Naderlands te leren en anders buiten terug naar huis zoals het onder andere het geval is in Indonesie, daar heb je 1 jaar de tijd on Indonesich (Bahasa indonesia) te leren, na 1 jaar leg je een examen af, slaag je niet, werk en verblijfvergunning ingetrokken en terug naar huis. Daar geen gezever over moeilijk te bereiken groepen.

Plaats een reactie

Delen