April 26, 2021 - Venice, Italy: Situation in Venice around mid day 1 pm. Coffee bars, restaurants, Museums partially reopened today. Veneto region is in the yellow zones (lower risk than red zones from Covid-19). In this picture: some tourists in St. Mark's Square area. (Marta Buso/Polaris) ! only BELGIUM ! *** local caption *** 07118582

Uncategorized

Reisbeperkingen voor gevaccineerden uit derde landen moeten volgens EU-commissie geschrapt worden

Wannes Neukermans

De Europese Commissie heeft vandaag aan de lidstaten voorgesteld om de beperkingen op niet-essentiële reizen naar de Europese Unie te versoepelen. De Commissie wil gevaccineerde toeristen opnieuw toelaten om naar de EU te reizen.

De Commissie wil naar eigen zeggen met deze versoepelingen het inreisregime uit derde landen aanpassen aan de vooruitgang van de vaccinatiecampagnes en de verbeterde epidemiologische situatie in een aantal landen.

Gevaccineerde personen van buiten de EU zouden dan opnieuw op vakantie kunnen naar de Unie, op voorwaarde dat ze gevaccineerd zijn met één van de vier vaccins die goedgekeurd zijn in de EU. Later zou dat uitgebreid kunnen worden naar vaccins die op de lijst van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voor noodgebruik staan.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

1 gedachte over “Reisbeperkingen voor gevaccineerden uit derde landen moeten volgens EU-commissie geschrapt worden”

  1. De vraag die ik me hierbij stel is de volgende: als 2 x gevaccineerde belgen binnen Europa gaan reizen, moeten die zich bij terugkomst nog laten testen, 5 dagen in quarantaine, en zich terug laten testen?

Plaats een reactie

Delen