De Nederlandse Politie. Foto Shutterstock.

De Nederlandse Politie. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Schietpartij en beroving in Rotterdam bij verkoop exclusieve sneakers

Ruben Notteboom

Zondagavond vond er een schietpartij plaats in Rotterdam. Twee mannen hadden afgesproken met een verkoper van exclusieve sneakers. De daders sloegen de man, beroofden hem, openden het vuur en gingen ervan door. Dat gebeurde in een doodgewone straat waar spelende kinderen buiten aan het spelen waren.

Een 30-jarige Rotterdammer wilde enkele exclusieve sneakers verkopen via sociale media. Hij zette de schoenen te koop. Een geïnteresseerde koper contacteerde het slachtoffer en wilde op zondag 9 mei afspreken om 18:15 aan de Houdringeweg in Rotterdam.

Geslagen, beroofd en beschoten

Het slachtoffer was aan het wachten in zijn wagen toen hij vanaf de Eijsdenstraat twee jongens zag aankomen. De twee jongemannen bleken de geïnteresseerden te zijn. Eerst was er absoluut geen onraad te ruiken en het slachtoffer begon met de daders te praten.

Plots valt één van de daders het slachtoffer brutaal aan. Hij geeft hem een rake klap en haalt een vuurwapen boven. Ze beroven hem, plunderen zijn auto en gaan ervan door. Het slachtoffer stapte nog in zijn wagen om de achtervolging in te zetten, maar daarop openden de daders het vuur terwijl er kinderen buiten aan het spelen waren. De man bleef nog even achter hen aanrijden, maar verloor uiteindelijk het spoor.

Jongeren met donkere huidskleur gezocht door politie

De politie van Nederland is een onderzoek gestart daar de identiteit van de daders. Volgens de politiebeschrijving hadden de daders “een donkere huidskleur, vermoedelijk ergens tussen de 16 en 20 jaar oud. Beiden zijn ongeveer 1.75m lang en beiden waren geheel in het zwart gekleed. De ene man had een slank postuur, de andere een normaal postuur en kleine dreads die onder zijn pet vandaan staken.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

3 gedachten over “Schietpartij en beroving in Rotterdam bij verkoop exclusieve sneakers”

  1. Zolang RAP geluiden en de Islam het gedrag bepalen zijn we de pineut.
    Ze zullen ons de schuld geven van hun falen. En u links- en rechtsom, via de fiscus en met geweld de rekening presenteren. U ben slechts een rasist.

  2. Arme Vlaming, vroeger tweederangsburger na de franstaligen, nu al derderangsburger na de islam-nieuwe-belgen die we kritiekloos hun gang moeten laten gaan, anders zijn we rassist niewaar… Zum Kotzen zei de Pruis!

Plaats een reactie

Delen