10-04-2020: Nieuws: Stockfotos: Nederland logo Lidl © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !

Uncategorized

Socialistische vakbond staakt zaterdag bij Lidl

Wannes Neukermans

Zaterdag 8 mei organiseert de socialistische vakbond BBTK een “nationale stakingsdag” bij winkelketen Lidl. Woensdag deed de directie enkele voorstellen om de werkdruk te verlichten, maar die volstaan volgens vakbondsman Jan Van de Wege niet.

Er is bij Lidl al wekenlang sociale onrust. Drie jaar nadat er om dezelfde reden al gestaakt werd bij de winkelketen, vragen de vakbonden opnieuw structurele oplossingen voor de hoge werkdruk.

Enkel socialistische vakbonden staken

“Maar de directie blijft onverschillig voor de werkomstandigheden”, aldus Van de Weghe. Ze stelde wel enkele tijdelijke oplossingen voor, zoals het behoud van stewards aan de winkels in mei en juni, en het uitstellen van winkelherschikkingen en opleidingen. Maar dat is voor de vakbond onvoldoende.

De christelijke en liberale vakbond roepen niet op tot staking. “Ook wij willen structurele oplossingen”, zegt Wouter Parmentier van ACV Puls, “maar de directie heeft tijd gekocht tot juli. Wij vinden dat er voorlopig voldoende vooruitgang is om niet tot staking over te gaan en het sociaal overleg te hypothekeren.”

Eind april werden er al eens enkele distributiecentra van Lidl geblokkeerd door vakbondsacties.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

Plaats een reactie

Delen