Foto ter illustratie - Foto: Shutterstock

Foto ter illustratie - Foto: Shutterstock

Uncategorized

Spaanse autoriteiten arresteren drie mannen die online oproepen tot terreur tegen het westen

Niels Geerinck

De Spaanse autoriteiten hebben drie geradicaliseerde jongemannen opgepakt en aangeklaagd. Het trio zou meermaals online doodsbedreigingen geuit hebben als reactie op de publicatie van de Mohammed-cartoons in het tijdschrift Charlie Hebdo. Daarnaast beheerden de mannen actief enkele mediakanalen waarop ze opriepen tot terrorisme en terreurdaden verheerlijkten.

https://twitter.com/rubnpulido/status/1388034885374316545?s=20

De drie mannen worden ervan beschuldigd verschillende berichten over terrorisme en geweld tegen Franse burgers te hebben verspreid op sociale media. Ze werden dinsdagochtend gearresteerd door de Spaanse ordediensten in Granada, Andalusië. Volgens een rapport dat de Spaanse krant La Vanguardia kon inkijken, worden de mannen gezien als ‘extreem geradicaliseerd’.

Ze verblijven inmiddels in voorlopige hechtenis, na bevel van de Spaanse rechtbank. Het drietal zou verschillende sociale media-accounts hebben beheerd. Langsheen die accounts publiceerden ze berichten die geweld tegen Westerlingen verheerlijken en waarin terrorismedaden centraal stonden. Volgens de Spaanse autoriteiten werden de berichten aangepast om een jong publiek te kunnen ‘werven’.

Daarnaast zouden ze ook video’s en andere media verspreid hebben waarin jihadistische leiders hun terreurdaden verantwoorden. Er bestaan ook video’s waarin het drietal zelf oproepen tot geweld. Ze hadden zo’n 19.000 volgers op hun mediakanalen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

2 gedachten over “Spaanse autoriteiten arresteren drie mannen die online oproepen tot terreur tegen het westen”

Plaats een reactie

Delen