Nachtzicht van Tel Aviv - Foto: Shutterstock

Nachtzicht van Tel Aviv - Foto: Shutterstock

Uncategorized

Spanningen blijven oplopen in Tel Aviv en Gazastrook: “Al 130 raketten afgevuurd”

Niels Geerinck

De spanningen blijven hoog oplopen tussen Israël en Hamas. In de omgeving rondom de Israëlische stad Tel Aviv zijn deze avond tien raketten onderschept. Deze zouden vanuit de Gazastrook zijn afgeschoten. Volgens Hamas werden er al ruim 130 raketten afgeschoten. De aanval komt als een vergelding voor een Israëlische aanval in de Gazastrook. Daarbij troffen Israëlische raketten een appartementsgebouw van Hamas.

Volgens Israëlische bronnen viel er bij de aanval vanavond al één dode. Of er nog andere slachtoffers zijn is vooralsnog niet duidelijk. Over het dodenaantal van de Israëlische raketaanval op het Hanadi-flatgebouw in Gaza is eveneens niets gekend.

Wraakactie

Volgens Israëlische bronnen was er in het flatgebouw een hoofdkwartier van Hamas gevestigd. Volgens bronnen uit Gaza leefden er ook nog andere mensen. Het flatgebouw van 13 verdiepingen werd door een precisieraket met de grond gelijk gemaakt.

https://twitter.com/MalayPrasoon333/status/1392202045818474498?s=20

Niet lang na de Israëlische aanval, liet Hamas weten een wraakactie te zullen ondernemen. Diezelfde avond werden er nog 100 raketten afgevuurd richting de grootstad Tel Aviv. Het Israëlisch defensiesysteem kon het merendeel van de raketten neutraliseren in de lucht. Toch trof één raket een huis in een buitenwijk van Tel Aviv. Daarbij viel één dode.

Volgens Palestijnse bronnen zou het Israëlisch leger op de Westelijke Jordaanoever een Palestijn doodgeschoten hebben. Tevens zou er ook één gewonde zijn gevallen. Volgens het Israëlisch leger waren de twee Palestijnen uit op het plegen van een aanslag.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

1 gedachte over “Spanningen blijven oplopen in Tel Aviv en Gazastrook: “Al 130 raketten afgevuurd””

  1. Ziehier het resultaat van de grote financiële investeringen van de Nederlandse D66 politica Sigrid Kaag. Of dacht ze soms dat ze er in Palestina honing van zouden kopen? De uiterst linkse én naïeve Myriam Kitir (Vooruit) stuurt dan weer voor een kapitaal aan corona-vaccins naar Arafatland.

Plaats een reactie

Delen