Veiligheid en migratie worden opnieuw belangrijke verkiezingsthema’s

Paul Van Tigchelt heeft de eed afgelegd als nieuwe minister. Photonews

Uncategorized

TAK voert actie op het kabinet van Brussels minister Sven Gatz: “Veeg je Gatz niet aan de taalwetgeving”

Anton Schelfaut

Afgelopen vrijdag hebben enkele leden van het Taal Aktie Komitee (TAK) actie gevoerd op het kabinet van Brussels minister van Meertaligheid Sven Gatz (Open Vld). Ze leverden een wc-pot af, waarop een affiche hing met de slogan “Sven, veeg je Gatz niet aan de taalwetgeving”.

https://redactie.palnws.be/2021/04/gatz-over-nederlandsonkundige-hulpdiensten-deze-stad-past-zich-niet-aan-aan-jou/

De aanleiding voor de actie was een tweet van minister Sven Gatz. Een Nederlandstalige jongeman schreef op Twitter dat hij niet in zijn moedertaal geholpen kon worden door de Brusselse hulpdiensten. “Deze stad past zich niet aan aan jou. […] Dat kun je jammer vinden. C’est comme ça”, repliceerde Gatz.

“Sven Gatz moet zich aanpassen aan de wet, de wet niet aan hem”, aldus ’taktivist’ Jeroen Bergers. Volgens de actievoerders is in de testdorpen en bij de vaccinatie-uitnodigingen reeds gebleken dat Brussel nooit in het Nederlands communiceert. “Als de stad Vlaamse centen wil, is het wettelijk verplichte minimum aan Nederlands een grens waar de stad niet onder mag duiken”, klinkt het.

Tijdens de actie was de minister zelf niet aanwezig op zijn kabinet. Daarom overhandigden de actievoerders de wc-pot aan zijn medewerkers. Wanneer hen werd gevraagd naar de visie van minister Gatz op de meertaligheid in Brussel, gaven de medewerkers aan hiervan niet op de hoogte te zijn. “Dat geen enkele medewerker iets zinnigs over het taalbeleid van de minister kon vertellen is veelzeggend. Zijn beleid is namelijk ook volledig afwezig. Waar Gatz het gebruik van het Nederlands in de hand zou moeten werken, doet hij het tegenovergestelde”, besluit Bergers.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

2 gedachten over “TAK voert actie op het kabinet van Brussels minister Sven Gatz: “Veeg je Gatz niet aan de taalwetgeving””

  1. Goeie actie van TAK tegen Gatz, een notoire mol van de Brusselse regering. Het is trouwens niet normaal dat een Brusselaar deel uitmaakt van de Vlaamse regering. In een unitaire staat of federale regering zou dat logisch zijn. In het Vlaamse gewest is zijn aanwezigheid ongepast en politiek niet-correct. Bovendien zijn de Vlaamse (?) liberalen (OVLD), politieke nazaten van de sinistere Fransdolle PVV, als vijfde colonne in Vlaanderen van de fédération Bruxelles-Wallonie, niet onbesproken.

Plaats een reactie

Delen