Uncategorized

Trump herhaalt beschuldigingen van kiesfraude

Wannes Neukermans

Donald Trump, de vorige president van de Verenigde Staten, heeft woensdag zijn beschuldigingen van kiesfraude herhaald. Kort na de uitspraak van de onafhankelijke toezichtsraad van socialemediabedrijf Facebook stuurde hij een persbericht de wereld in. De toezichtsraad bevestigde de schorsing van het account van Trump, maar beval Facebook wel op de beslissing binnen het half jaar te herzien.

In het persbericht viel hij partijgenote Liz Cheney aan: ““Ze blijft stomweg herhalen dat er geen kiesfraude was bij de presidentsverkiezingen in 2020, hoewel er bewijzen bestaan van het tegendeel”

Account blijft geschorst

Trump herhaalde sinds zijn nederlaag tegen Joe Biden regelmatig de beschuldigingen van kiesfraude. Daar is echter geen bewijs voor, alhoewel Trump dat wel beweert. Zo verklaarden de verantwoordelijken voor de veiligheid van de verkiezingen dat die “de meest veilige uit de Amerikaanse geschiedenis” waren. Nieuwsagentschap Reuters telde meer dan vijftig rechtszaken van kiesfraude en onregelmatigheden die aangespannen waren door Trump en aanhangers, maar die allemaal op niets uitdraaiden.

Vlak voordat de ex-president zijn persbericht de wereld in stuurde, bevestigde het toezichtsorgaan van Facebook en Instagram dat zijn account geschorst bleef. Die schorsing kwam er na de bestorming van het Capitool in januari, waarbij Trump zijn volgers had opgehitst.

Facebook moet binnen zes maanden wel de schorsing herzien. Een schorsing van onbepaalde duur behoort namelijk niet tot de regels van Facebook. Trump zei over de schorsing ook nog dat die een “absolute schande” is.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

4 gedachten over “Trump herhaalt beschuldigingen van kiesfraude”

  1. “Waarbij Trump zijn volgers had opgehitst”.
    Dit is ondertussen al weerlegd, en een rechter heeft Trump daarin vrij gesproken.
    Natuurlijk moet het *”onafhankelijke” persagentschap BELGA de leugen nog eens herhalen.
    * Op radio Minerva hoor ik dagelijks het nieuws van dit “onafhankelijke” agentschap.
    Het neutrale en objectieve is soms ver zoek.

  2. Er was niet alleen fraude in de letterlijke zin van het woord. Er was ook en vooral beïnvloeding door de mega-miljardairs en hun mainstreampers/social media. Dankzij de democraten betalen de megabedrijven geen belastingen. De loze beloften van Biden zullen daar niets aan veranderen, op wat window dressing na

  3. @ Wannes Neukermans. “Daar is echter geen bewijs voor, alhoewel Trump dat wel beweert.” Er is heel veel bewijs. Ik heb persoonlijk honderden paginas bewijsmateriaal gelezen en het is niet niks. Er is momenteel een heel grote verkiezingsaudit in Arizona en er start binnekort een audit in New Hampshire. Voor alle duidelijkheid: als men zegt ‘rechtszaken draaiden op niks uit’ dan wilt dat helemaal niet zeggen ‘verloren rechtszaken’ . De waarheid is dat sommige rechtbanken zich onbevoegd verklaarden, of de klacht ongegrond verklaarden, of werd de aanklacht geseponeerd. Er zijn weinig klachten die het echt tot in de rechtbank gebracht hebben (en men kan zich de vraag stellen waarom )en er zijn trouwens nog verschillende rechtszaken bezig. Het kan nog maanden, zoniet jaren duren.

Plaats een reactie

Delen