(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

Trump lanceert Twitter-alternatief

Pieter Van Berkel

Voormalig Amerikaans president Donald Trump heeft dinsdag een communicatieplatform gelanceerd op zijn website. Daar kan hij korte berichten, afbeeldingen en video’s plaatsen om rechtstreeks met zijn volgers te communiceren nu hij van Twitter verbannen is.

Het platform heet ‘From the Desk of Donald J. Trump’ en biedt Trump de mogelijkheid om berichten, afbeeldingen en video’s te plaatsen. Volgers kunnen de berichten delen op Twitter en Facebook, maar kunnen zelf geen reacties plaatsen. De communicatie verloopt dus in één richting. Gebruikers kunnen zich inschrijven op een lijst om meldingen te ontvangen als Trump een nieuw bericht plaatst.

“In een tijd van stilte en leugens ontstaat een baken van vrijheid. Een plek om vrij en veilig te spreken. Rechtstreeks van het bureau van Donald J. Trump”, klinkt het in een video die dinsdag op de website verscheen. In de video worden beelden getoond van nieuwsberichten die de verbanning van Trump van Twitter omschrijven.

Trump-adviseur Jason Miller benadrukt dat het niet om een “nieuwe sociale mediaplatform” gaat. “We zullen daar in de nabije toekomst meer informatie over geven”, aldus Miller.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen