(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

Trump mag niet terugkeren naar Facebook

Pieter Van Berkel

Voormalig Amerikaans president Donald Trump (Rep.) mag niet terugkeren naar Facebook. Dat heeft de Oversight Board van het sociale mediabedrijf woensdag beslist.

Trump werd na de rellen op het Capitool van 6 januari geschorst op Facebook en Instagram. Nadien werd dat verbod verlengd tot “minstens het einde van zijn ambtstermijn”.

“We geloven dat de risico’s van het toestaan van de president om onze dienst te blijven gebruiken tijdens deze periode gewoon te groot zijn”, zei Facebook-baas Mark Zuckerberg destijds. “Daarom verlengen we de blokkade die we op zijn Facebook- en Instagram-accounts hebben geplaatst voor onbepaalde tijd.”

Uiteindelijk nam Facebook geen besluit, zelfs nadat Joe Biden werd ingehuldigd als president. De beslissing werd doorgeschoven naar de Oversight Board van het sociale mediabedrijf.

Oversight Board

De taakomschrijving van de Oversight Board, die in 2020 werd opgericht, wordt omschreven als “het bevorderen van vrije meningsuiting door principiële, onafhankelijke beslissingen te nemen met betrekking tot inhoud op Facebook en Instagram en door aanbevelingen te doen over het relevante Facebook-bedrijfsinhoudsbeleid”.

Tot de raadsleden behoren onder meer Helle Thorning-Schmidt, voormalig premier van Denemarken; Jamal Greene, hoogleraar rechten aan Columbia; Tawakkol Karman, Nobelprijswinnaar voor de vrede in Jemen; en Alan Rusbridger, voormalig redacteur van The Guardian.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

3 gedachten over “Trump mag niet terugkeren naar Facebook”

  1. Fb moet stoppen met mensen te blokkeren als nu al de trump aanhangers f b boycotten dan zal f b wel een toontje lager zingen zij mogen al blij zijn dat we f b gebruiken er zijn nog andere mediakanalen

Plaats een reactie

Delen