Voormalig Amerikaans president Donald Trump -Foto: Shutterstock

Voormalig Amerikaans president Donald Trump -Foto: Shutterstock

Uncategorized

Twitter haalt alweer accounts die banden hadden met Trump offline

Niels Geerinck

Het social medium Twitter heeft deze week alweer verschillende accounts van hun platform verbannen. De accounts deelden berichten die van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump afkomstig waren.

De beheerders van de site bevestigden donderdag dat ze actie ondernomen hebben tegen bepaalde accounts die berichten van Trump deelden. “Zoals gespecifieerd in ons beleid ondernemen we actie tegen accounts die de bedoeling hebben om inhoud gekoppeld aan een opgeschort account te promoten”, zo klinkt het bij Twitter.

Donald Trump zelf werd in januari alreeds van het platform verbannen. Nu volgden dus andere accounts. Het ging hierbij vooral om accounts die berichten van Trumps persoonlijke blog ‘From the desk of Donald J. Trump‘ op deelden via Twitter.

Wat Facebook, Twitter en Google hebben gedaan, is een totale schande en een schande voor ons land”, zo reageerde Trump via zijn blog.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

Plaats een reactie

Delen