Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V)

Uncategorized

Twitterrel tussen Sammy Mahdi (CD&V) en Joël De Ceulaer

Wannes Neukermans

Op Twitter is er een discussie ontstaan tussen journalist en ‘Senior Writer’ voor De Morgen Joël De Ceulaer en staatssecretaris voor Migratie Sammy Mahdi (CD&V). Die begon na een tweet van Mahdi, waarin hij aangaf niet onder de indruk te zijn van de hongerstaking van de sans-papiers aan de VUB.

“Laten we vooral allemaal hopen dat er niemand sterft van de honger. Ik hoop niet te moeten bewijzen hoe principieel ik wel ben.” Zo luidde de tweet van de staatssecretaris op 25 mei. Vandaag reageerde De Ceulaer daar op: “Dit is de weg naar populariteit. Zie: De Block. Zie: Francken. Bereidheid tot wreedheid openlijk etaleren: electorale bingo.”

Moet elke hongerstaker geregulariseerd worden?

Of het niet ingaan op eisen van elke hongerstaker per se gelijk is aan wreedheid staat ter discussie. Dat schrijft ook Mahdi: “Dus iedereen die nog weigert te eten tot hij geregulariseerd wordt moet geregulariseerd worden? Of hoe mag ik dit begrijpen?

De discussie tussen de twee gaat zo nog een tijdje verder. Ook andere opiniemakers mengen zich in het debat. De staatssecretaris blijft volhouden dat hij een oplossing wil zoeken voor de situatie van de mensen zonder papieren die de VUB bezetten. Hij wil echter niet toegeven aan alle eisen en beschuldigt verschillende belangenorganisaties ervan de sans-papiers wijsgemaakt te hebben dat een hongerstaking zou helpen.

Aan de campus van de VUB bezetten enkele honderden mensen zonder papieren al maandenlang een gebouw. Sinds een week is een 700-tal van die mensen in een hongerstaking. Ze eisen een regularisatie.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

6 gedachten over “Twitterrel tussen Sammy Mahdi (CD&V) en Joël De Ceulaer”

  1. Als ze niet willen eten is dat hún probleem. Niet toegeven. Ik kan ook in hongerstaking gaan omdat ik geen belastingen meer wil betalen, waar zijn we dan mee bezig zeg.

  2. Wreedheid”. Hongerstakers niet regulariseren, is een daad van wreedheid volgens De Ceulaer. Sprakeloos. (Sammy Mahdi).
    Antwoord: Les chiens (Joël) aboient et la caravane passe.

  3. Organisaties, die Sans papiers aanraden om in hongerstaking te gaan, dragen een grote verantwoordelijkheid. Mensen zichzelf in gevaar laten brengen is aanzetten tot geweld. Weliswaar niet ten opzichte van derden, maar ten opzichte van de eigen integriteit. Wie brengt deze organisaties voor de rechter?

Plaats een reactie

Delen