Burgemeester Veerle Heeren. Foto Photonews.

Burgemeester Veerle Heeren. Foto Photonews.

Uncategorized

Vaccinfraude Sint-Truiden: man (74) krijgt AstraZeneca omdat buurman en partijgenoot CD&V-burgemeester Pfizer wilde

/

Een nieuwe wending in de zaak van vaccinatiefraude in Sint-Truiden. Een 74-jarige man heeft klacht ingediend tegen het vaccinatiecentrum omdat hij onverwachts geen Pfizer-vaccin kreeg maar wel AstraZeneca. Zogezegd omdat er geen Pfizer-vaccins waren, maar diezelfde dag kreeg de buurman en partijgenoot van CD&V-burgemeester Veerle Heeren wèl een Pfizer-vaccin.

Vorige week raakte bekend dat burgemeester van Sint-Truiden Veerle Heeren zichzelf en haar familie en vrienden al maanden geleden prioritair liet vaccineren. De burgemeester liet zichzelf en haar grote kennissenkring dus voorrang geven ten opzichte van hoogbejaarden die op dat moment nog niet gevaccineerd werden. Bijna iedere dag komen nieuwe onthullingen aan het licht van wie burgemeester Heeren allemaal met prioriteit liet vaccineren en hoe dat gebeurde.

“Regelmatig kregen we één of meerdere namen van mensen die we ‘er snel even moesten tussen nemen’”, vertelt iemand van het vaccinatiecentrum. “Als we antwoordden dat er geen plaatsje meer vrij was in de dagplanning, kregen we te horen ‘dat we dan maar iemand anders moesten afbellen’. Er werd gewoon voortdurend met die vaccinatielijsten gesjoemeld. En door al dat gefoefel kregen wij verwijten naar ons hoofd geslingerd van mensen wiens afspraak we moesten afbellen of die plots een ander vaccin kregen dan was opgegeven.”

AstraZeneca in plaats van Pfizer

Dat laatste zinnetje klonk bekend in de oren van de 74-jarige Marcel uit Sint-Truiden. Hij kreeg in april zijn eerste vaccin, met AstraZeneca. Dat terwijl hij normaal gezien Pfizer zou krijgen. “Maar toen Marcel zich die dag aanbood in het vaccinatiecentrum, zag hij hoe een medewerker de datum van zijn tweede prik doorstreepte en er een nieuwe datum opschreef”, vertelt zijn vrouw in HLN. “In plaats van op 20 mei, zou hij zijn tweede prik pas op 8 juli krijgen. Marcel heeft nog geprotesteerd: ‘Ja maar, wat doet gij nu? Die afspraak ligt toch al vast?’ De medewerker antwoordde daar heel kort op: ‘Sorry meneer, maar dat zal toch niet gaan. We hebben vandaag geen Pfizer, dus we gaan u AstraZeneca geven en dan duurt het drie maanden voor u een tweede prik krijgt.’”

Uit de gelekte documenten van het vaccinatiecentrum blijkt dat er op de dag dat Marcel gevaccineerd werd wel degelijk Pfizer-vaccins waren. Vier minuten voor Marcel zijn vaccin kreeg werd de buurman van burgemeester Veerle Heeren en tevens CD&V-gemeenteraadslid ingeënt met – jawel – Pfizer. Dit terwijl de man op dat moment helemaal nog niet aan de beurt was voor een vaccin. Hij kreeg dus voorrang én mocht zijn eigen vaccin kiezen, ten koste van bejaarden.

“En dát vinden we echt niet kunnen”, aldus Marcel en zijn vrouw. “We hebben er op zich geen probleem mee dat Marcel AstraZeneca kreeg in plaats van Pfizer. Maar we hebben er wél een probleem mee als we een op papier ‘minder goed’ vaccin gekregen hebben, omdat de beste vaccins gereserveerd werden voor politici en vriendjes van politici. We weten natuurlijk niet of dat ook het geval is, maar we willen wel dat dit grondig onderzocht wordt. Daarom hebben we vandaag klacht ingediend bij het Agentschap Zorg en Gezondheid.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




2 gedachten over “Vaccinfraude Sint-Truiden: man (74) krijgt AstraZeneca omdat buurman en partijgenoot CD&V-burgemeester Pfizer wilde”

  1. Er zit nu voor de burgemeester van Saint-Trond nog maar één ding op: met het schaamrood op haar kaken oneervol aftreden. Geen wachtgeldregeling na het onvermijdelijke zelf opstappen, én ambtswoning inleveren.

Plaats een reactie

Delen