Vlaamse onderwijskwaliteit gaat snel achteruit

Ben Weyts. Photonews

Uncategorized

Vaccinoloog Pierre Van Damme: “Eind dit jaar zal alles weer normaal zijn”

Anton Schelfaut

Volgens Pierre Van Damme, vaccinoloog en lid van de Taskforce Vaccinatie, krijgen we aan het einde van dit jaar ons normale leven terug. Dat heeft hij vrijdag gezegd bij VRT NWS, waar hij enkele vragen over vaccinatie beantwoordde.

Vaccinoloog Pierre Van Damme vindt dat de doelstellingen inzake vaccinatie naar boven moeten bijgesteld worden. “We hebben altijd gezegd dat minstens 70% gevaccineerd moet zijn, maar we willen eigenlijk een vaccinatiegraad van 80%. Dat moet 80% van de hele bevolking zijn, dus ook jonger dan 18 jaar. Dat wil zeggen dat het naar het einde van het jaar toe waarschijnlijk allemaal opnieuw normaal kan zijn, met knuffelen, weinig afstand en zonder mondmasker.”

“Rond de grote vakantie zal het gros van de volwassenen wel al een uitnodiging of zijn eerste dosis gekregen hebben”, vervolgt Van Damme. “Dat wordt waarschijnlijk afgerond tegen het einde van de vakantie. En dan zullen we kunnen bekijken wat gevaccineerden met andere gevaccineerden kunnen doen. Dat kan omdat er dan weinig virus circuleert. Nu circuleert er nog te veel virus.”

Verder onderstreept de vaccinoloog ook de positieve effecten van vaccinatie. “Waar we meer en meer bewijs voor hebben is dat het vaccin, naast hoge percentages individuele bescherming, er ook voor zorgt dat je het virus minder doorgeeft. Na een eerste dosis zakt het risico om het virus door te geven al met 50%. We bekijken nu wat dat geeft na twee dosissen, maar dat zal hoogstwaarschijnlijk hoger liggen. Dat is belangrijke informatie voor groepsimmuniteit, maar ook voor wat we kunnen toelaten bij gevaccineerden.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

4 gedachten over “Vaccinoloog Pierre Van Damme: “Eind dit jaar zal alles weer normaal zijn””

  1. Tegen eind dit jaar weer ‘normaal’, zegt meneer Van Damme. Jaarlijks is er wel een griepuitbraak. Wanneer we elk jaar ons leven voor twee jaar moeten stilleggen zoals nu, tja, dan wordt het nooit meer ‘normaal’. Maar wellicht is het dat wat de elite wil.

  2. Enkel onder de gevaccineerden???
    Niet verplicht wil zeggen als je aan geen 70% komt dat we nooit terug naar het oude normaal gaan! Opnieuw valse beloftes 😠.
    Had hij niet gezegd dat we in een experiment zaten waarvan de resultaten pas op latere tijd zullen van weten.

Plaats een reactie

Delen