Vaccins Pfizer en AstraZeneca werken ook tegen Indiase variant

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Vaccins Pfizer en AstraZeneca werken ook tegen Indiase variant

Anton Schelfaut

De vaccins van Pfizer/BioNTech en AstraZeneca werken bijna even goed tegen de Indiase variant van het coronavirus als tegen de Britse variant. Dat blijkt uit onderzoek van de openbare gezondheidsdienst Public Health England (PHE).

https://redactie.palnws.be/2021/05/india-verplicht-sociale-netwerken-om-berichten-over-indiase-variant-te-verwijderen/

Het vaccin van Pfizer/BioNTech bleek twee weken na de tweede dosis voor 88 procent doeltreffend tegen de Indiase variant van het coronavirus. Voor de Britse variant is dat 93 procent. Het AstraZeneca-vaccin bleek 60 procent doeltreffend, ten opzichte van 66 procent voor de Britse variant.

De Britse minister van Volksgezondheid Matt Hancock noemt de resultaten van de studie “baanbrekend”. De Indiase variant, die dominant dreigt te worden in het Verenigd Koninkrijk, zou de versoepelingen van de coronamaatregelen in gevaar kunnen brengen. Daarom rekent de regering op de vaccinatiecampagne, met als doel de bevolking te beschermen tegen de opmars van de Indiase variant.

Drie weken na de eerste prik bedroeg de doeltreffendheid van beide vaccins evenwel nog maar 33 procent. Dat resultaat duidt volgens Hancock op het belang van de tweede prik. Aan de andere kant van het Kanaal werd het interval tussen twee doses ingekort tot acht weken voor 50-plussers en de meest kwetsbaren.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

1 gedachte over “Vaccins Pfizer en AstraZeneca werken ook tegen Indiase variant”

  1. Even goed is voor 30 – 50%… Buiten dat kan men allerlei bijverschijnselen verwachten, en een langzaam steeds verder kapot auto-immuunsysteem. Alle media die “vaccinatie victorie” kraaien dienen zich diep te schamen, of beter nog, de drukpersen te stoppen.

Plaats een reactie

Delen